El president de la Generalitat, Artur Mas, ha participat de la presentació del candidat de CiU a l'alcaldia d'Igualada, Marc Castells, a qui li ha donat tot el seu suport. Mas ha afirmat que Castells que té 'fil directe' amb ell 'sense intermediaris' per tractar qualsevol tema que sigui 'important o molt important' per la ciutat.

També en el mateix acte, el president de la Generalitat ha advertit que l'administració pública 'no podrà posar diners' per revitalitzar el teixit productiu i que aquestes s'hauran d'anar 'aprimant', ja que els darrers temps s'han 'engreixat excessivament'. Tanmateix, Mas ha afegit que aquest teixit ha d'agafar confiança per poder 'tirar endavant'.

Mas ha visitat aquest dilluns la ciutat d'Igualada per donar suport públic al candidat de CiU a l'alcaldia d'Igualada, Marc Castells. El president de la Generalitat ha destacat que en aquest moment de crisi econòmica és important trobar persones 'disposades' a 'fer un pas endavant' per liderar una ciutat i tenir 'una dosi de coratge important'.

El president de la Generalitat ha destacat la importància de treballar per 'revifar' l'economia. Segons Mas, el principal problema que té el país és la 'crisi econòmica' i només 'el teixit productiu' pot tornar a crear feina i riquesa, ha dit. Tanmateix, ha expressat que durant els propers temps l'administració pública 'no crearà feina' sinó que més aviat s'haurà d''aprimar', ja que les administracions s'han 'engreixat excessivament' els darrers temps.

Per aquest motiu, Mas ha afirmat que les administracions públiques 'no podran posar diners' per tirar endavant el teixit productiu, malgrat que ha destacat que és necessari que aquest teixit 'pugui agafar confiança' per 'poder anar endavant'.

Respecte els reptes que se li presenten al candidat de CiU a Igualada, Mas ha advertit a Castells que abans de fer coses noves haurà de 'pagar els deutes', perquè 'un país o una ciutat seriosa ha de pagar els deutes', ha dit. A més, li ha recomanat que 'prengui decisions' i 'tiri pel dret', malgrat les crítiques que pugui rebre.

Per la seva banda, Marc Castells ha destacat que l'aliança que s'ha fet visible aquest dilluns al vespre entre el govern municipal i el govern de la Generalitat farà que Igualada 'tingui més presència' i 'visibilitat'.

Castells ha destacat la importància de governar la ciutat pensant en tota la comarca. A més, ha dit, cal establir 'vincles' i 'no viure d'esquenes a 80.000 persones'. El candidat a l'alcaldia ha afegit que la seva prioritat serà donar suport a l'economia, ja que si aquesta s'enforteix, ha dit, al seu voltant es podran tirar endavant altres tipus de polítiques.