23 de abril de 2011
23.04.2011

L'odenenc Antoni Prat, de 77 anys, rebrà la Creu de Sant Jordi

El seu sentit innovador ha permès la incorporació de nous materials i formes en la floristeria

27.04.2011 | 15:46
Prat va marxar d´Òdena per treballar a Barcelona

L'odenenc Antoni Prat ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi, que se li donarà el pròxim dimecres 27 d'abril al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya.
Prat va néixer el 21 de juny de l'any 1934 a Cal Cinto d'Òdena (Can Brunet), fill d'en Jaume Prat i Prat i de la Maria Seuba i Prat. Als 20 anys va marxar cap a Barcelona a treballar a la floristeria familiar, situada primer a la Rambla i que després es traslladà al passeig de la Bonanova i ja en els darrers anys, a la plaça Bonanova. Des de la floristeria, a més de treballar pel casament reial i per les Olimpíades celebrades a Barcelona també han treballat a països estrangers. El seu sentit innovador ha permès la incorporació de nous materials i formes a l'art de l'ornamentació floral com a expressió creativa emergent que reflecteix la sensibilitat i el bon gust i aporta benestar a les persones.
Enguany, de les 43 Creus de Sant Jordi que cada any atorga el govern de la Generalitat de Catalunya, 14 seran per a entitats i 29 per a persones, . Cal dir que a la comarca de l'Anoia La Coral la Llàntia, que enguany celebra els seu 135 aniversari, també rebrà aquest reconeixement.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook