L'Aerosport pot haver viscut, aquest 2011, una de les seves edicions més transcendentals. L'anunci de la Generalitat de Catalunya de crear una taula de treball conjunta per desencallar l'aeroport corporatiu ha despertat "bones" expectatives dins el certamen: "esperem poder començar a treballar abans de l'estiu", reflexionava ahir el president de Fira d'Igualada, Pere Carles. "Esperem que l'any que ve la Generalitat ens pugui presentar una proposta de com serà aquesta instal·lació en el futur", remarca el responsable de la Fira d'Igualada.

La clara aposta del Govern de la Generalitat va animar l'últim dia del certamen, que ha congregat 4.000 visitants d'arreu d'Espanya i que ha generat prop de 900.000 euros de negoci, segons calculava ahir l'organització de l'Aerosport. En total, pel cel de la Conca d'Òdena han passat uns 250 aparells d'arreu de l'estat -aquest any s'han trobat a faltar els pilots estrangers, que no han vingut pel mal temps- i una quarantena d'expositors, que han ensenyat els seus productes. A més, Fira d'Igualada ha volgut destacar l'impacte econòmic que ha tingut la fira a la comarca: "en comerços, restaurants i hotels de la ciutat s'ha generat un moviment important, que també s'ha de tenir en compte", assegurava ahir Carles.

Aquesta valoració econòmica és sensiblement inferior a les expectatives, que preveien igualar els registres de l'any passat (1,2 milions d'euros). La baixada s'atribueix al moment de crisi econòmica i Carles espera que els propers anys el sector remunti el vol.

Millores urgents

Tot i l'anunci del Govern de la Generalitat, Pere Carles ha volgut remarcar que calen millores urgents, com ara la construcció d'un camí d'accés en condicions cap a l'aeròdrom: "són inversions que no comporten grans pressupostos i que es poden fer mentre es debat el pla director d'aquesta zona", va afirmar. Carles comparteix la visió de la Generalitat de construir un equipament amb la inversió privada, però va recordar que "cal que s'adeqüi la inversió al mateix temps que es presenten els projectes privats", va dir.