La Torre de Claramunt es va acomiadar de la seva festa major, en honor de sant Joan, amb la celebració de la seva habitual fira medieval. Enguany, a manca que l'organització fes un recompte definitiu, es registraven uns nombres similars als altres anys, quan es van congregar fins a 15.000 persones al nucli torredà. Amb menys espectacles concertats, el protagonisme va recaure en les parades d'artesania, on durant tota la jornada hi va haver una gran afluència de gent, malgrat la calor sufocant.

L'alcalde de la Torre de Claramunt, el municipi que des de fa una dècada organitza la Fira Medieval de l'Anoia, Jaume Riba, va explicar que "en aquesta edició hem acotat una mica el recorregut i també hem reduït el nombre d'actuacions lleugerament". Els espectacles més esperats, com el de falconeria, es van desplaçar a la tarda.

En tot cas, l'organització de la fira i de Mapamundi va vetllar perquè, malgrat que no es veiessin els tradicionals abillaments dels cavallers feudals -difícilment haurien pogut portar-se amb la calor-, els artesans i els paradistes anessin vestits amb roba d'inspiració medieval. "S'han concentrat més parades artesanals i d'arts i oficis", va comentar Riba.

Parades que en bona part eren d'artesania alimentària, ja habituals en aquestes cites, i també d'herbes i ungüents. Els productes de bijuteria i d'altres tipus d'artesans també sovintejaven ahir més que altres anys, fins i tot a la part més propera a les estructures medievals més genuïnes de la població. L'alcalde va constatar que "la gent és fidel a la nostra fira medieval".

Una novetat d'enguany molt aplaudida va ser la granja d'animals oberta a la mainada. Era un bon lloc per estar-s'hi, gràcies a la lona que protegia d'un sol que resultava asfixiant.