Odena tindrà el 2013 un espai per a la instal·lació d'empreses del ram tecnològic. A tocar de l'edifici del vell restaurant Scorpia, un indret emblemàtic on en un futur proper s'engegarà l'Anoia Outlet, és on es posaran a disposició dels emprenedors uns 7.000 metres quadrats d'espai per a empreses TIC. Ahir, el govern odenenc (CiU-ERC) en va fer la presentació davant el món dels negocis de la comarca.

Entre els presents a la trobada, que es va fer al restaurant Scorpia, que mantindrà la seva funcionalitat dins el nou complex, hi havia el promotor de l'Anoia Outlet i president d'Iter Metropolità, José Luis Morlanes. Segons el primer tinent d'alcalde odenenc i responsable de la regidoria de Promoció Econòmica, "Iter Metropolità manté ben viu l'interès per l'outlet i estan força contents de poder sumar-hi un espai per a empreses TIC".

L'espai per a empreses TIC constarà de dues plantes, de 3.500 metres quadrats cada una, que es faria a la part superior de l'edifici de l'outlet. "En la reunió amb el promotor", explica Solé, "ens va dir que hi encaixaria perfectament, perquè l'edifici que tenien dibuixat hi hauria desnivells i hi havia espais on les botigues no podien tenir continuïtat".

L'espai TIC podrà compartir serveis amb l'outlet, de manera que significarà un important estalvi si l'Ajuntament hagués volgut engegar un edifici d'aquestes característiques en un altre indret.

Pep Solé considera altres factors que facilitaran la instal·lació d'empreses TIC: la proximitat de la connexió de "fibra òptica, amb la línia del tren a 350 metres". Les dues funcions tampoc no generaran friccions a la zona: "l'outlet ha de ser zona de lleure, que, juntament amb els multicines, tindrà afluència sobretot el cap de setmana". I que durant els dies laborables les TIC operin just al costat pot aportar-hi clients de més.

Ara, amb la presentació del sector a les empreses, s'espera que comencin a arribar ofertes interessants. La primera pedra es posaria al mateix temps que es comenci a construir l'outlet, probablement el mes de gener del 2012. En el cas de l'outlet, segons l'alcalde, Carles Casanova (ERC), "només falta un tràmit amb l'ACA".

L'alcalde espera que es "visualitzi com més aviat millor" i agraeix la col·laboració dels agents econòmics com TIC Anoia i la UEA en el procés.