L'Ajuntament d'Igualada ha dibuixat una Anella Verda al voltant de la ciutat per tal de donar una oferta de 28 quilòmetres continus de recorreguts per fer a peu o en bicicleta. La proposta, que es va presentar ahir a l'Ajuntament, té una prmera fase que s'executarà aquest estiu: és un tram de 6 quilòmetres que transcorre pel costat del riu Anoia. El pressupost és de 100.000 euros i preveu instal·lar senyalització, habilitar àrees de descans i fer petites obres.

El regidor d'Entorn, Josep Miserachs, va explicar als mitjans de comunicació que els dos trams que queden, l'Anella central -de 8,8 quilòmetres- i l'Anella de les Guixeres -de 13,11 quilòmetres- es desenvoluparan entre els anys 2015 i 2016. La iniciativa forma part del projecte Ciutat Amable, que està desenvolupant el mateix ajuntament.

El primer circuit que arranjarà el consistori serà l'Anella Fluvial, aquests 6,3 quilòmetres tindran un traçat circular que passarà pel barri del Rec, el Passeig Verdaguer i el Parc Fluvial, al costat del riu Anoia. Segons ha explicat Miserachs, les obres s'iniciaran aquest estiu i consisteixen principalment en la instal·lació de senyalització i l'habilitació d'àrees de descans. Es tracta d'un tram que necessita una intervenció menor, ja que té algunes zones que ja estan arranjades. El pressupost per a aquesta actuació suma 100.000 euros.

Ampliació el 2015 i 2016

Els dos recorreguts restants s'executaran entre els anys 2015 i 2016 i demanaran actuacions més ambicioses, com la implantació de passos de vianants i la regulació semafòrica en punts on ara no n'hi ha, l'adaptació de camins, la millora de voreres, la revisió de l'enllumenat i la implantació d'elements que identifiquin els recorreguts. Es tracta dels trams anomenats Anella central, de 8,8 quilòmetres, i Anella de les Guixeres, de 13,11 quilòmetres.