L'Ajuntament de Collbató ha aprovat aquesta setmana en un ple extraordinari la remunicipalització del servei d'aigua, que ha de permetrà en primer lloc poder fer la gestió directa de l'aigua, però també la millora de la xarxa i la utilització de l'aigua dels pous, i abaratir costos. La reducció de costos en la gestió ha de repercutir en la reducció de la tarifa, sense posar en qüestió la inversió necessària en la modernització de la xarxa, el pagament de les amortitzacions i les bonificacions ecològiques i socials de la tarifa.

El govern de Collbató estima que en un període de 20 anys es podrà reduir progressivament la tarifa fins al 12%, es podrà augmentar entre el 50 i el 70% el total d'aigua subministrada pels pous i, a més, s'augmentarà entre el 75 i el 80% el rendiment de la xarxa.

L'aigua se sol pagar per trams. Per abordar la nova situació s'ha partit el primer tram, que fins ara era fins als 36 m3 de consum. Ara hi haurà un primer tram de 19 a 27 m3 i un segon, de 28 a 36 m3. Per al govern, aquesta és una mesura per incentivar l'estalvi, per dur els veïns a aconseguir entrar en valors més petits de consum. Al mateix temps la consideren una mesura més equitatitva.