La ciutat d'Igualada recupera el cinema a través d'un acord entre l'Ateneu i l'Ajuntament, una iniciativa que comptarà amb el suport d'Igualada comerç. L'Ateneu d'Igualada adaptarà el segon pis der l'entitat en una sala de 129 butaques i es compromet a portar una programació de cinema variada, amb una pel·lícula d'estrena cada setmana. La iniciativa s'ha presentat aquest dimarts a la tarda a l'Ajuntament, en una roda de premsa que ha presidit l'alcalde d'Igualada, el convergent Marc Castells, i en el que ha estat acompanya per Mireia Claret, presidenta de l'Ateneu, i Xavier Figueras, d'Igualada Comerç.

Dimarts, l'Ajuntament d'Igualada debatrà una modifiació de crèdit per assumir la despesa que necessita l'espai, una inversió de 200.000 euros. L'Ajuntament podrà fer aquesta inversió perquè aconsegueix una cessió d'ús de l'espai per 20 anys. I l'Ateneu assumeix la programació, 65 hores la setmana, per tenir projeccions cada dia. Les obres haurien de poder començar el mes de setembre i quedar enllestides el mes de desembre, per tenir, com va dir el representant dels comerciants, "un Nadal de pel·lícula". La inversió també contempla l'adquisió de la maquinària de projecció digital, d'última generació. Com ho ha definit la presidenta de l'Ateneu "serà una bombonera", amb un model de gestió d'un cinema adaptada a les necessitats de la ciutat "que ens farà únics", com ha reblat l'alcalde Castells.

Igualada es va quedar sense projeccions arran del tancament del cinema Kursal. Aquí hi ha una proposta d'una promoció particular per transformar-lo en un espai comercial amb alguna sala de projeccions, però l'alcalde assegura que a hores d'ara hi ha comentaris, però sense cap proposta en ferm. I ha afegit que a l'Ajuntament s'han presentat fins a tres iniciatives per fer cinema, però l'opció ha estat l'Ateneu. L'entitat va recollir 5.400 signatures demanant que es trobés una fórmula per fer cinema. I el govern local l'ha escoltada.