La tinent d'alcalde d'Acció Social, Igualtat i Joventut, Carme Riera, ha presentat el primer Pla Local d'Infància, Adolescència i Família per a la ciutat d'Igualada. Sota els tres principis de sostenibilitat i eficiència, transversalitat i treball en xarxa i avaluació continuada, el pla cerca unificar les diferents accions socials que ja es duien a terme sota un mateix òrgan, a la vegada que implementar noves característiques a l'acció de govern, com són més transversalitat i participació dels actors socials. Es tracta d'una acció de govern amb projectes a curt termini per al 2019 i bianuals sota una proposta de 4 anys de durada.

El pla ha estat elaborat conjuntament entre tècnics municipals de l'Administració, entitats juvenils, membres de La Kaserna als instituts i escoles, amb més de 400 enquestats i 78 participants en els diferents tallers.

Des de la regidoria d'Acció Social, Infància i Joventut s'ha asse-nyalat que el pla busca complementar les línies d'actuació del Consell General de la Infància d'Igualada, òrgan aprovat l'any 2017 i que té com a objectiu rebre el segell identificatiu per part d'UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància.

Els sis eixos principals per a la transversalitat i treball en xarxa del pla seran la participació, l'espai públic vist pels seus joves usuaris, potenciar l'educació i la cultura, la promoció d'hàbits saludables, l'acompanyament i suport per a les línies d'actuació, i l'atenció als sectors més vulnerables i amb risc d'exclusió social.

El primer pas per a l'activació d'aquest nou pla serà la creació de la Taula Local de la Infància, l'ens encarregat de coordinar accions com l'impuls a la participació durant la Mostra i la festa major, escoltar les propostes d'ús i equipaments del Parc Central per part de joves i adolescents, o iniciar accions inclusives en matèria d'esports i valors, per exemple.

El pla recull 22 altres accions que es duran a terme durant l'any 2019, en què caldrà sumar-hi la renovació del Consell General de la Infància a final d'aquest mes. La resta d'accions contemplades en el pla es desplegaran després d'una avaluació i un seguiment continuats.

Cal Badia va lent

Una de les infraesturtures que pot tenir joc en el sector jove és Cal Badia. La recuperació de l'edifici avança lentament. La tinent d'alcalde va destacar que, de moment, acull les activitats de teatre de l'Institut Badia i Margarit. «És un equipament sobre el qual es treballa. S'hi han fet inversions, té el suport de la Diputació de Barcelona i es busca el millor encaix en el model infantil i adolescent que volem a la zona».