L'Associació Unificada de la Guàrdia Civil demana quatre anys de presó per a un veí d'Olesa de Montserrat que va escriure un tuit contra el cos policial en què suposadament s'alegrava de la mort de dos agents assassinats a Terol per un criminal italià. És la mateixa pena que li demanen les famílies dels dos guàrdies civils morts, mentre que la fiscalia sol·licita per a ell deu mesos de presó. Un jutjat de Terol ja ha elevat el cas a judici i obliga l'olesà a prestar una fiança de 145.000 euros. L'acusat nega rotundament que el tuit expressés cap alegria per la tràgica notícia.

L'olesà, Felip Segura, va publicar el missatge el 14 de desembre del 2017. Aquell dia, el compte de Twitter del 324.cat informava de la mort a trets de dos guàrdies civils, a Terol, a càrrec d'un fugitiu italià. Segura, des del seu compte personal, va escriure aquest tuit com a resposta a la notícia: «Doncs que haguessin estudiat, en comptes d'allistar-se a un cos militar de perdonavides i estova-àvies. Em sap greu el tràngol de la família, però és el mateix tràngol de la família de qualsevol heroïnòman dels 80. Ells han triat el camí que volien». El tuit va ser redactat dos mesos i mig després de les càrregues policials de l'1-O.

La fiscalia, l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil i les famílies de les víctimes van denunciar l'olesà en considerar que, amb aquest tuit, ell es va alegrar públicament dels tràgics fets. També van denunciar, pel mateix motiu, tres persones més de Catalunya i d'Aragó que van publicar tuits de contingut similar.

En el seu escrit d'acusació, al qual ha tingut accés Regió7, la fiscalia considera que l'olesà i la resta d'acusats van publicar «comentaris menyspreables en els quals es manifestava alegria per la seva mort». I els acusa dels delictes contra la integritat moral i contra les institucions de l'Estat, amb una petició de deu mesos de presó. Al seu torn, l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil i les famílies afegeixen també els delictes d'odi i d'injúries, per la qual cosa eleven les penes a quatre anys de presó. En tots els casos, es demana per a l'acusat multes i indemnitzacions. Val a dir que, en els escrits d'acusació, apareixen mal traduïts al castellà el terme «estova-àvies». La fiscalia l'ha traduït com a «ablanda-abuelas», mentre que l'Associació Unificada l'ha reconvertit amb un «asusta viejas».

Segura nega rotundament les acusacions. «En cap moment, no em vaig alegrar de les dues morts, ja que, fins i tot, en el mateix tuit vaig expressar que em sabia greu», explica. Segons ell, amb aquest missatge «volia posar de manifest que van morir en acte de servei». I aclareix que es va referir al terme «estova-àvies» impulsat per la «indignació» de les càrregues policials de l'1 d'octubre.

L'olesà lamenta la «desorbitada» fiança de 145.000 euros que li reclama el jutjat de Terol, quan, en canvi, la indemnització màxima a pagar, en cas de condemna, és de 20.000 euros (que haurien de sufragar conjuntament els acusats). «És clar que em volen escanyar. No hi ha cap caixa de solidaritat local que pugui fer front als 145.000 euros», diu Segura. Considera que, establint aquest import tan elevat, «el que volen és que acabi negociant una condemna, ja que saben que si interposo els recursos necessaris, acabaré absolt». Segura es considera un «represaliat ideòlogic», ja que, diu, «carreguen contra mi per ser independentista».