Igualada serà aquest dijous un punt de referència en el sector del turisme sostenible. Airbnb organitza conjuntament amb l'Ajuntament d'Igualada una trobada amb els noms nacionals i internacionals més importants del sector del turisme: el New Destinations Summit. La cimera se celebra els mateixos dies que la ciutat viu una de les més grans concentracions de visitants en la ja habitual cita del Rec, la mostra de botigues efímeres que durant 4 dies porten les seves ofertes a les velles adoberies.

Com a part del Healthy Destinations Lab, aquest esdeveniment porta a Igualada desenes d'experts i governants de tot el món. Fins ara, ja s'havia anunciat la presència de grans personalitats, com els exdirectius del WTTC, David Scowsill i Taleb Rifai; la directora regional d'Europa i l'Amèrica Llatina del WTTC, Maribel Rodríguez, o l'exviceministra de Turisme de Colòmbia Sandra Howard Taylor. Però també hi participaran la vicepresidenta executiva de CONFIEP (Perú), Claudia Cornejo; la directora de turisme d'Aarhus, Trine Lundorf; i l'exministra de Turisme i Esports de Tailàndia Kobkarn Wattanavrangkul, entre d'altres.

La inauguració d'aquesta cimera internacional de turisme sostenible tindrà la presència d'Àngels Chacón, consellera d'Empresa de la Generalitat, i alcaldes i responsables de turisme de ciutats i regions de tot el món, com l'alcalde de Palerm, Leoluca Orlando, i l'alcaldessa de Setúbal, Maria das Dores Meira. De Catalunya, també hi han anunciat la seva presència els alcaldes de Vilanova i la Geltrú, Cardona i Penelles, l'alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida, Maria Rosa Perelló, o l'alcalde de Gironella i director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font.

A més del Summit, i en el marc del Healthy Destinations Lab, Airbnb i el Rec.019 han llançat una iniciativa solidària amb l'actriu igualadina Xènia Tostado. Els hostes que demà, dia 8, se sumin a la iniciativa tindran l'oportunitat d'anar a comprar al Rec amb la actriu, que els guiarà per un recor-regut exclusiu. L'import recaptat es destinarà íntegrament a la Fundació Privada Àuria, que té com a objectiu el servei a persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social.

Els visitants del Rec.019 també poden reservar experiències liderades per personal shoppers locals, a través de la plataforma Airbnb. «Estic il·lusionada amb l'oportunitat de ser amfitriona a Airbnb durant un dia i fer-ho per una bona causa. Estic desitjant poder compartir aquesta experiència única al Rec.0, un dels esdeveniments més sorprenents de la meva ciutat, Igualada, i donar-la a conèixer com una destinació sostenible que no s'hauria de perdre ningú que tingui passió per la moda», va afirmar Tostado.

Després d'haver anat a comprar, el grup farà una aperitiu i podrà mantenir una xerrada informal en un dels food trucks del festival.

Un laboratori turístic a Igualada

El Healthy Destinations Lab és una iniciativa «única», segons explica l'empresa Airbnb, que neix amb l'objectiu de construir i promoure un turisme sostenible a la ciutat i la comarca de l'Anoia que beneficiï tothom: famílies, empreses i comunitats. A través de diversos tallers s'ha dotat els igualadins d'eines i coneixements per formar part d'un turisme sostenible, que posi en valor la cultura, el patrimoni i el territori amb respecte pel medi ambient.

Per altra banda, el Lab també té com a objectiu ajudar a desenvolupar una metodologia per la creació de destinacions turístiques eficients.