L'alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i el regidor de Medi Ambient, Rafael Gabarri han presenta la targeta Vila Neta que genera beneficis als usuaris de la deixalleria del municipi. Ll'Ajuntament està «conscienciat i compromès» amb la reducció de residus. La recollida d'escombraries, voluminosos i neteja viària a Vilanova del Camí té un cost de prop d'un milió dos-cents mil euros mentre que els ingressos que es generen per compensar el servei és de 860.000 euros.

Amb l'objectiu d'incentivar les bones pràctiques dels veïns i veïnes del municipi que utilitzin, de manera habitual, la deixalleria municipal, és que s'ha creat la targeta de bonificacions VilaNeta, que es posarà a disposició dels veïns a partir de l'1 de març.

«Castigar les persones incíviques és molt més complicat que premiar els bons veïns. per això, cada vegada que una família faci ús de la Deixalleria municipal per portar-hi residus especials com voluminosos, runes, plàstics o petits electrodomèstics ,entre altres, rà associada a la seva unitat familiar. Com més vegades passi la targeta, més descomptes es poden aconseguir.