L’Ajuntament d’Esparreguera ha iniciat la redacció del Pla Local d’Igualtat de Gènere 2022-2025, «una eina de treball transversal que incorpora diverses àrees del consistori amb l’objectiu d’introduir el principi d’igualtat en totes les actuacions municipals per tal de millorar la situació de les dones i aconseguir una societat més justa i igualitària», segons han explicat fonts municipals.

El document abordarà diferents línies estratègiques, com són el compromís amb la igualtat, les accions contra les violències envers les dones, els drets i qualitat de vida de les dones, la coeducació i la participació. La redacció del pla, que té un cost de 8.000 euros, ha estat adjudicada a la consultoria MiT. L’Ajuntament també prepara un procés participatiu, que es farà durant el primer trimestre de l’any que ve, i que tindrà la creació de grups de discussió i una enquesta adreçada a la ciutadania. El document és previst que estigui enllestit el maig del 2022.

La regidora d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Sara Gómez, ha explicat que «el pla pretén fer visibles i actuar sobre les causes i les conseqüències de la desigualtat de gènere, abordar les problemàtiques i injustícies que hi ha».