La Passió d’Esparreguera es renova i enguany es podrà a veure en dues versions, una més alineada amb la tradició, amb sessió de matí i continuïtat a la tarda, i una altra, amb un text i muntatge renovat que es pot veure en 2 hores i 15 minuts.

Aquesta nova versió és la gran novetat d’aquesta temporada. L’objectiu és, segons expliquen fonts de l’entitat, és «aconseguir un espectacle més àgil i dinàmic». Aquesta versió té un nou text i s’han suprimit les mutacions existents entre els diferents quadres. D’aquesta manera, s’aconsegueix que l’espectacle evolucioni amb rapidesa i pràcticament sense interrupcions.

La direcció de totes dues versions va a càrrec d’un nou equip de direcció artística, encapçalat per en Robert Gobern. Es pretén posar èmfasi en la interpretació dels personatges, donar més presència al poble i aconseguir que les escenes tinguin més intensitat i emotivitat. També s’està treballant en noves tècniques i trucs que permetin assolir més espectacularitat en diversos moments de la representació. Pel que fa a l’estètica de l’espectacle, s’han elaborat noves escenografies i s’ha modificat part del vestuari. Així mateix, s’estan confeccionant noves projeccions que s’afegiran a les que es van estrenar ara fa un any.

En l’apartat musical, la representació recupera la totalitat de l’orquestra i cor en directe, amb la direcció de l’Anna Niebla, consolidant així un dels fets diferencials que la fan única. El cartell d’aquest anys ha estat realitzat per l’il·lustrador Oriol Malet.

Un altre dels grans reptes que té la passió és l’organització de la 40ena Trobada d’Europassió. Es durà a terme entre els dies 3 i 6 de març, a Esparreguera. L’organisme, que agrupa passions de tot el continent, celebrarà la seva assemblea anual el dia 5 de maig, al teatre de La Passió d’Esparreguera, coincidint amb l’estrena que l’entitat amfitriona farà d’una nova versió de l’espectacle. A l’acte han confirmat ja la seva assistència representants de 32 agrupacions de 12 països d’arreu del continent. A més a més, aquesta cap de setmana l’entitat col·labora en l’organització de Firapassió.