El grup municipal Poble Actiu, que és a l’oposició a l’Ajuntament d’Igualada, planteja que la llar d’infants El Rusc s’ampliï i es reubiqui a l’antic Casal del Passeig. Una proposta que, segons aquesta formació, tindria una doble funció: la d’incrementar l’oferta de places d’escola bressol i, d’altra banda, donar utilitat a un espai actualment en desús.

Durant les últimes setmanes els regidors de Poble Actiu han denunciat que el govern actual de la ciutat no està ofertant suficients places a les llars d’infants municipals per cobrir la demanda actual de les famílies igualadines. La candidatura municipalista insisteix que cal ampliar places de llar d’infants especialment al centre i a l’est de la ciutat. Per això, proposen crear una nova llar d’infants a l’entorn del centre Gabriel Castellà que doni servei a les famílies que viuen a l’est de la ciutat i ampliar una línia a l’escola El Rusc. «Si reubiquem la llar d’infants del Rusc en una localització on es pugui ampliar es podran ofertar 20 places més de p2, 13 de p1 i 8 de p0», han explicat des de la formació municipalista. Afirmen que en les preinscripcions d’aquest curs es va poder constatar que hi ha una demanda molt més alta de les llars d’infants ubicades en el centre i, per això, reclamen que es puguin ampliar les places ofertades al Rusc.

Segons ha explicat el regidor Pau Ortínez, cal buscar una nova ubicació per la llar d’infants del Rusc que sigui propera a l’actual i que en permeti la seva ampliació, «i el Casal del Passeig, actualment abandonat i que en el seu moment havia estat l’Espai pels Somnis, compleix aquestes condicions». Aquest espai, propietat de les parròquies de Santa Maria, la Soledat i la Sagrada Família, ocupa un extensió de més de 3.000 m2.

El 17 de juliol de 2013 un col·lectiu de joves d’Igualada va ocupar l’antic Casal del Passeig, després de molts anys d’abandonament. En aquell moment, s’hi va crear un espai autogestionat que va acollir diferents entitats i moviments socials durant quasi quatre anys, fins al 4 de maig de 2017, data en la que els Mossos d’Esquadra el van desallotjar.