Regió7

Regió7

Bicihangars: Igualada instal·la uns cofres al carrer per guardar-hi bicicletes sota clau

Aquest dijous s'han posat a disposició dels usuaris dos aparcaments amb capacitat per a 6 aparells per a la mobilitat sense motor

Un dels dos primers bicihangars instal·lats a Igualada Aj Igualada

Igualada estrena dos bicihangars, un cofre, una urna, per poder guardar amb seguretat la bicicleta i els patinets. Cada caixa té capacitat per a 6 aparells. Un bicihangar ha quedat col·locat al carrer Santa Caterina (cantonada amb carrer Aurora) i l’altre, a l’estació de trens (davant de la font). La iniciativa s'ha presentat aquest dijous, coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxe.

La infraestructura té una capacitat per a sis bicicletes i ocupa menys que una plaça d’aparcament de cotxe, queda completament tancada i a través d’una aplicació, l’usuari pot gestionar el servei; fer una reserva de l’espai, fer el pagament, obrir i tancar la caixa.

El regidor de Mobilitat, Miquel Vives, ha destacat que a part del valor de la seguretat, "el bicihangar és completament sostenible, funciona amb energia solar". El preu del servei que paga cada usuari "és simbòlic per aconseguir la rotació de bicicletes i evitar que se’n faci un ús de garatge permanent", segons ha explicat el mateix regidor.

Miquel Vives i d’Enric Vidal, de l’empresa igualadina Trevi Tallers Mecànics, creadora de la infraestructura de tots els hangars gestionats des de l’aplicació “Don Cicleto”, han estat els encarregats de presidir la inauguració del servei, que s'ha fet al bicihangar del carrer Santa Caterina. Aquí hi ha hagut una demostració del funcionament de la infraestructura i de l’aplicació mòbil que gestiona el servei. Aquesta actuació és fruit del consens per un acord de pressupostos del Govern amb Igualada Som-hi

L’empresa igualadina Trevi Tallers Mecànics ha creat la infraestructura de tots els hangars gestionats des de l’aplicació “Don Cicleto”

decoration

Miquel Vives ha explicat que “els bicihangars són una molt bona solució davant la manca d'espai en els habitatges o en els llocs de treball i la percepció d'inseguretat a l'hora d'aparcar”. En aquest cas els nous bicihangars permeten aparcar amb seguretat sis bicicletes en el mateix espai que ocupa un cotxe .

A més a més, Vives ha destacat que la posada en marxa “coincideix amb el Dia Mundial Sense Cotxe i forma part d’una bateria d’accions que des del Departament de Mobilitat s’estan duent a terme com és el cas dels aparcaments per a bicicletes i patinets als pàrquings de la Plaça de la Creu i de l’Hospital que s’han estrenat recentment”.

Enric Vidal de Trevi Tallers Mecànics, ha fet una demostració del funcionament de la infraestructura i de l’aplicació “Don Cicleto” que gestiona l’aparcament i es pot descarregar a través d’un codi QR que hi ha a l’exterior del bicihangar. Vidal ha explicat que “aquesta nova instal·lació que permet crear una xarxa d'aparcaments segurs, a la vegada que impulsa una mobilitat sostenible, segura i connectada que ajuda a la descarbonització de les ciutats. És una solució que ajuda a transformar les ciutats a través del foment de l'ús de la bicicleta”.

Compartir l'article

stats