Entitats ambientalistes de la Conca d'Òdena reclamen als partits que es tingui en compte la defensa de la natura en els programes

Presentaran el manifest i el col·lectiu el proper dia 2 de desembre en un acte a Igualada

Enric Badia

Entitats ambientalistes de la Conca d'Òdena han iniciat la campanya "Impuls sostenible" amb la intenció d'influir en els partits polítics perquè incloguin en els seus programes electorals proposta a favor de preservar l'entorn dels municipis d'aquesta zona. La pressió per crear sòl industrial a l'entorn del terme d'Igualada ha generat l'aparició e diferents col·lectius en contra de tacar determinats punts dels mapes amb zones industrials.

La campanya té com a lema “activem una política ecològica integral”, segons han explicat els diferents col·lectius en un comunicat, i està previst que el grup es presenti públicament i de forma presencial el proper dia 2 de desembre a dos quarts de vuit del vespre a la sala polivalent del Centre Cívic Nord d’Igualada.

L’acte està dirigit a la ciutadania i en especial als partits polítics, als quals se’ls entregarà el material elaborat, que consta d’una diagnosi, objectius i propostes en àmbits com: gestió de l’aigua, mobilitat, urbanisme, territori, energia, natura, alimentació, residus, participació ciutadana, boscos, governança, teixit associatiu i model econòmic.

Impuls Sostenible també ha fet públic un manifest per tal que veïns i entitats de la Conca d’Òdena puguin adherir-s’hi telemàticament a donar suport a la campanya. "Davant la proximitat de les eleccions municipals i farts d'una retòrica buida que no afronta els urgents problemes ambientals, els promotors d’Impuls Sostenible exigeixen als representants polítics que treballin per a un canvi profund en totes les polítiques locals", ha assegurat.

En el manifest demanen als ajuntaments que com a administració més propera, liderinr i acompanyin la ciutadania en la transició ecosocial. Volen que hi ha un exercici d'una democràcia transparent que es basi "en l'aprenentatge col·lectiu i en dinàmiques comunitàries de reflexió, acció i avaluació, per a les quals l’empoderament de la ciutadania i les entitats socials serà imprescindible". Reclamen també que totes les polítiques sectorials tinguin un component ecològic i que le solucions basades en la natura siguin prioritàries respecte a d’altres propostes habituals o més còmodes que incideixin negativament en la crisi ecològica.

L’acte del dia 2 de desembre clourà amb la presentació d’un conjunt de propostes de mínims, amb la voluntat d’interpel·lar els diferents grups polítics dels municipis de la Conca, i així encetar un debat urgent i de gran importància. Finalment, es detallaran les següents passes que té previst dur a terme la campanya, amb l’objectiu d’iniciar un canvi de rumb en les polítiques ambientals a la Conca d’Òdena.