ERC Igualada considera que cal actuar d'immediat per tenir un nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) nou, ja que el vigent és de l'any 1986, i els diferents governs que hi ha hagut després no han afrontat la renovació d'un document que és fonamental per als creixements de futur. La candidata, Alba Vergés, i l'arquitecte i cap del grup municipal actual, Enric Conill, veuen que aquest nou planejament que creuen que ha de tenir la ciutat ha de tenir en compte una proposta definitiva per al barri del Rec, que, de fet és una de les peces claus que ha encallat qualsevol reformulació de l'urbanisme igualadí,. Per Vergés i Conill, el futur del barri del Rec ha de ser d'usos compartit entre l'habitatge i el comerç.

"El barri del Rec ni Igualada es pot permetre tenir durant més temps el barri abandonat”, ha afirmat Vergés. Els republicans expliquen que “durant els 12 anys de govern de Marc Castells no s’ha fet absolutament res pel barri, ni tampoc saben què fer” i asseguren que “el govern municipal no té ni idees, ni projecte ni tampoc voluntat per transformar el barri i la ciutat” ja que sobreviuen amb la màxima de “qui dia passa any empeny”.

Des d’ERC Igualada afirmen que “tenim un planejament urbanístic (POUM) de l’any 1986 i això, com és obvi, queda totalment antic i no tenim les eines suficients per transformar i fer avançar la ciutat. Som de les úniques ciutats mitjanes amb un POUM tan vell i des actualitzat”.

La proposta dels republicans consisteix en l’obertura dels usos per tal que es puguin implementar noves activitats al Rec, així es permetrà el manteniment de les activitats industrials existents alhora que incorporem nous usos, com la industria 4.0 i el disseny, però també usos no industrials com habitatge, restauració equipaments municipals i supramunicipals. Alhora, consideren que la singularitat del Rec i la nova distribució d’espais ha de generar un pulmó verd per Igualada i especialment encarat a l’esbarjo dels infants i les famílies.

"Aquesta transformació -segons els responsables d'ERC- s’ha de fer a través d’un planejament modificat en l’àmbit del Rec, a través del pla especial o d’un pla director per permetre una mixtura d’usos que el facin polivalent i una eina real d’oportunitats. Això permetrà transformar un barri, avui principalment buit, per un pol d’atracció d’oportunitats amb una mirada des de l’interior del barri, però també de ciutat. Un planejament específic que permeti la transformació del barri, la obertura d’aquest i per tant de tota la ciutat al riu Anoia i que ajudi a exercir de ròtula entre la ciutat residencial més consolidada i el riu.

La proposta de Vergés i Conill va ser explicada al President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, en la visita que va fer coindint amb la darrera convocatòria del Rec.Aragonès va apostar per la “recuperació d’un espai que forma part de la història del país i la ciutat”.