Calaf fa millores en parcs infantils per adaptar-los a la normativa actual

L'Ajuntament també ha fet obres a la base de la torre del Castell

Els jocs infantils del Barri Nou de Calaf, després de la renovació dels jocs que s'hi ha fet

Els jocs infantils del Barri Nou de Calaf, després de la renovació dels jocs que s'hi ha fet / Aj Calaf

Redacció

L'Ajuntament de Calaf ha renovat part dels elements del parc infantil ubicat al carrer Calonge de Segarra. La nova àrea de joc compta amb un paviment de cautxú de seguretat i "respectuós" amb el medi ambient, segons han explicat fonts municipals. També s'hi han instal·lat dos elements de fusta: un gronxador amb dos seients i una torre d'escalada amb xarxa. El cost del parc ha estat de 20.015, 34 euros i s'ha adquirit a través del conveni marc de subministrament de parcs i jardins i mobiliari urbà de l'Associació Catalana de Municipis al que està adherit l'Ajuntament de Calaf. Duran el proper any s'hi realitzaran noves millores com el seu tancament perimetral amb tanques de fusta.

D'altra banda, aquesta actuació forma part d'un conjunt de renovacions de mobiliari i altres canvis que el govern ha anunciar per als diferents parcs infantils de Calaf, per tal d'adaptar-los a les necessitats i normativa actual.

Mur de reforça a la base de la torre del castell de Calaf

Mur de reforça a la base de la torre del castell de Calaf / Aj Calaf

Aquest mes de desembre també han finalitzat les obres de consolidació i reforç de la muralla del castell. Concretament, s'ha consolidat el fonament que sustenta la torre i part del mur, intervenint en una àrea exterior de 10m x 3m i en 9m del basament del mur. Els treballs han consistit en l'eliminació de materials inadequats, la preparació del terreny, el muntatge de l'encofrat i la realització d'un mur de formigó de calç, armat amb espigues corrugades de polièster i fibra de vidre de 15 mm de diàmetre. A més, també s'ha realitzat una memòria escrita i un recull fotogràfic del procés d'intervenció.

El cost de les obres ha estat de 57.774,40 euros i s'han finançat en un 71,80% a través d'una subvenció de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.