Més del 70% dels gossos perduts o abandonats a la Conca d’Òdena el 2022 han estat adoptats o recuperats

Només el 20 % dels animals que van ser trobats portaven el xip obligatori

Un dels gossos abandonats a l'Anoia

Un dels gossos abandonats a l'Anoia / MICOD

Redacció

De gener a desembre de 2022, a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí es van recollir 84 gossos, que es considerava que o bé estaven perduts o que els seus propietaris els havien abandonat. D’aquests gossos, 17 portaven xip i van poder ser retornats de seguida als seus propietaris, i 67 van ser traslladats a les instal·lacions de Caniausa Center SL, l’empresa responsable del servei de recollida. El balanç del destí d’aquests 67 gossos és molt positiu, ja que més un 71% han pogut deixar el centre: 20 han estat finalment recuperats per part dels seus amos i 23 han estat adoptats. La resta, romanen al centre a l’espera de trobar una família d’acollida.

 La Mancomunitat de la Conca d'Òdena, responsable del servei, fa pública la informació referent als animals trobats i en adopció al web www.caniausa.cat, de tal manera que tots els propietaris de gossos perduts puguin consultar si la seva mascota ha estat trobada i també perquè aquells particulars que vulguin adoptar un gos s’hi puguin adreçar. L’adopció de mascotes és un acte solidari que contribueix a salvar l’animal que compartirà la vida amb la família d’acollida, i també ajuda a reduir la saturació dels refugis, que podran acollir més animals en millors condicions.

Tot i les bones dades pel que fa a recuperació dels animals i a l'adopció, la Mancomunitat veu amb preocupació la manca d'hàbit de tenir els animals ben identificats a cada ajuntament. Els gossos han de portar un microxip, un element fonamental per tal de poder retornar els animals perduts als seus propietaris.

 Ja fa quatre anys que la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) centralitza i gestiona el servei de recollida i manteniment d’animals domèstics de companyia abandonats o perduts, i l’agost del 2022 va prorrogar per un any més la concessió del servei a l’empresa Caniausa Center SL, la primera empresa catalana dedicada a la recollida i custòdia d’animals que ha obtingut la Norma UNE 313001 de Gestió Sanitària i Benestar Animal.