Marc Castells repetirà com a alcaldable a Igualada amb una llista pròpia

L'actual alcalde està disposat a incorporar en el seu projecte persones o grups, com podria ser Junts x Catalunya, però l'acord no està tancat

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells amb dues de les seves tinents d'alcalde

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells amb dues de les seves tinents d'alcalde / Enric Badia

Enric Badia

Enric Badia

Marc Castells, actual alcalde d'Igualada, serà novament candidat a les eleccions municipals del proper mes de maig. Ho farà encapçalant una llista de Junts x Igualada, partit d'àmbit local que ell mateix presideix i que, inicialment no està vinculat ni a Junts x Catalunya ni al PDeCAT, tot i que el mateix Castells és fruit de l'herència convergent com les dues formacions. Castells va aclarir ahir el seu futur polític. Es presenta. I va dir que està disposat a incorporar igualadins que «estiguin disposats a treballar per la ciutat». Aquesta és, inicialment, la seva única condició. A l'hora de la veritat, el projecte PDeCAT on Castells s'havia sentit còmode fins a les darreres eleccions al Parlament ha encallat de manera gairebé definitiva i les incomoditats que podia tenir a Junts x Catalunya es van llimant i l'acord a la capital de l'Anoia, si no és definitiu sembla proper. 

Castells, que és alcalde de la ciutat des del 2011, ha insistit en la idea de sumar a a la seva llista més que no pas que sumar-se a altres. Una fórmula que podria resoldre els dubtes és que s'acabi presentant amb una llista amb el nom de Junts x Igualada, partit que ell va registrar formalment després de la debacle electoral del PDeCAT a les eleccions al Parlament (no va aconseguir representació), però que tingui un acord per ser llista de Junts x Catalunya, que legalment és una altra formació política, per tenir representació o per sumar en la representació a institucions d'elecció indirecta, com el Consell Comarcal de l'Anoia i la Diputació de Barcelona

Perquè Castells no acabi encapçalant un projecte isolat a Igualada cal que trobi un bon encaix a Junts x Catalunya. En aquests sentit, Castells va avançat que se sent proper a la plataforma Impulsem Penedès, que està negociant un acord amb Junts x Catalunya. I ha agraït «el gir» de Junts x Catalunya en alguns temes com el model educatiu compartit entre públic i privat, l'ocupació problemàtica i l'elecció de Xavier Trias com a candidat a Barcelona. I justament va destacar Trias com a referent. Trias respon al perfil del polític de Junts més moderat, distant de posicionaments més radicals, que l’igualadí veu amb cert recel. 

Castells, respondria també al perfil d'un polític independentista moderat, però es mou bé en diferents ambients i manté bona relació amb persones que poden ser més o menys radicals dins de la seva formació. En aquest sentit, per exemple, dissabte presentarà el Consell Nacional que se celebra a l'Ateneu d'Igualada, a partir de les 10 del matí. Aquí coincidirà amb Josep Rull, Jordi Turull i Laura Borràs, per exemple, polítics amb els que manté una molt bona relació. Aquest dimecres no ha volgut aclarir si hi haurà algun contacte que pugui ser definitiu per determinar la relació a les municipals entre Junts x Igualada i Junts x Catalunya, però «tinc alguna petició d'esmorzar», ha afirmat. 

La presència de l'exconseller i actual presidenta en funcions del Parlament, Alba Vergés, com a cap de llista d'ERC ha dibuixat un futur electoral a la ciutat en el que tot indica que hi pot haver una aferrissada lluita amb el PSC com a tercer aspirant. Castells està disposat a saltar a la pista a guanyar el seu partit. El primer dard a Vergés i a ERC ja l'ha deixat sobre la taula: «En un comicis vaig tenir com a rival d'ERC el malaurat Joan Torra, ens uns altres Josep Maria Palau, en els últim Enric Conill i sempre he guanyat». Espero que també guanyi a Alba Vergés«, ha sentenciat.