Calaf va distingir amb el premi ambaixador cultural l'actor i director artístic musical, Daniel Anglès, que té arrels familiars calafines i sempre ha mantingut lligams amb la població. La Nit de l'Esport i la Cultura de la capital de l'Alta Segarra també va guardonar Jordi Vilaseca, que va presidir durant més de 15 anys la U.E Calaf, amb el premi trajectòria esportiva, i Carme Sala, directora teatral, com a trajectòria cultural

Aquest divendres 3 de febrer el Casal de Calaf ha acollit la sisena edició de la Nit de l'Esport i la Cultura amb l'objectiu de reconèixer a les persones i entitats locals que han destacat pels èxits assolits o per la promoció que han fet de l'esport i la cultura l'any 2022.

Ha estat una nit amb un molta presència cultural a l'escenari. El tret de sortida l'ha donat el Cor de Servidores de Santa Calamanda format per diferents persones voluntàries de l'Alta Segarra que, vestides de monges, han adaptat i cantat la cançó I will follow him de la pel•lícula "Sister Act". Sota el títol "Verge Omnipotent", en clau d'humor, han repassat els diferents nominats de la gala.

La cerimònia ha estat conduïda per diverses parelles de presentadors formades per: per Jaume Puigpelat, Gerard Carrillo, Neus Quer, Laura Fernández, Xavi Marinsyach, Míriam Pujol, David Martínez i Isabel Gallego i ha comptat amb una banda de músics creada especialment per l'ocasió que ha acompanyat tot l'acte.

A banda dels diferents vídeos commemoratius, una de les altres sorpreses d'aquest any, ha estat la interpretació per part de tres actors d'una adaptació d'un dels gags esportius més divertits d' El Tricicle: Tenis. 

En l'àmbit de la cultura s'han repartit set premis com a: millor iniciativa cultural, infantil o juvenil al projecte Fem Dansa; efemèride al Festival Desfolca't pels seus 30 anys; millor aportació cultural per a la promoció de la cultura a Calaf a La Polseguera; millor aportació cultural en l'àmbit social i pedagògic al Casal de Calaf pel Cicle "Cap, Cor Puny"; millor ambaixador cultural de Calaf al món a Daniel Anglès; premi a la trajectòria cultural a Carme Sala Gubianes i premi Alta Segarra a l'Albert Costa Vendrell.

Els vuit premis esportius han estat per Judit Marsiñach Moreno com a millor esportista; Pol Pons Cuevas com a millor esportista infantil; Jordi Vilaseca Balletbò com a trajectòria esportiva; Unió Esportiva Calaf i Club de Bàsquet Calaf com a premi ex aequo a millor iniciativa esportiva en promoció de l'esport; Bike Calaf com a millor iniciativa pedagògica o social lligada als valors de l'esport; Felip Puigarnau Castelló com ambaixador esportiu de Calaf al món i Arnau Gómez Jiménez com a premi Alta Segarra.

A més, el jurat ha decidit atorgar un premi Especial a l'Equip de Futbol Sala Calaf i fer una Menció Especial a Jordi Badia Perea, alcalde de Calaf, pel seu projecte North Cape 4000 – Repte "Guanyem l'Ictus", a través del qual va recollir diners per fer un donatiu a Althaia destinat a crear un centre per tractar l'ictus i les malalties neurodegeneratives en aquest hospital. És una necessitat perquè les persones que pateixes aquestes malalties poguessis tenir una atenció global dels diversos professionals mèdics que han d'intervenir en un sol espai i per millorar l'atenció i la recuperació durant la malaltia o després de patir un ictus.

Jordi Badia ha tancat el que serà la seva darrera gala de la Nit de l'Esport i la Cultura com alcalde destacant que s'ha aconseguit amb escreix el repte proposat quan, a l'inici de la primera legislatura, van crear l'acte: "donar a conèixer i reconèixer tot allò que es fa a Calaf en l'àmbit de l'esport i la cultura perquè és moltíssim". Badia va afirmar que vingui el govern que vingui li agradaria que aquesta gala continuï i es consolidi com un projecte més de poble, i fins i tot, que pugui ser una festa que es facin seva les pròpies entitats.