ERC d'Igualada reclama a la resta de partits que aïllin el grup de Vox

Alba Vergés assegura que no participarà a cap acte on hi hagi la presència del candidat

Alba Vergés, ERC

Alba Vergés, ERC / ERC

Enric Badia

Enric Badia

ERC Igualada no participarà en cap debat electoral on hi hagi presència del grup ultradretà de Vox, que fins ara no té representació a l'Ajuntment igualadí. Els republicans han fet un comunicat en el que indiquen que “ni volem ni podem blanquejar, normalitzar o acceptar una formació política d’extrema dreta que vol fulminar les nostres llibertats i que és un partit homòfob, xenòfob i antidemocràtic”. La candidata Alba Vergés creu que “aquí ens hem de trobar tots els partits polítics democràtics de la ciutat. Vox és una línia vermella”. La presència de Vox a la lluita electoral per tenir representació a la capital de l'Anoia es va conèixer aquesta setmana a partir d'un entrevista al seu candidat, Daniel Carmona, al mitjà local, L'Enllaç.

Des d’ERC proposen “aillar” a Vox participant a tots els debats sempre i quan no hi participi la formació d’extrema dreta, no donant “cap espai” de “normalitat” a aquest partit “homòfob, xenòfob, catalanòfob i contrari als drets humans més bàsics i elementals”. En aquest sentit, els republicans expliquen que “confiem que totes les forces democràtiques de la ciutat tinguin clar que amb Vox no podem compartir cap espai” i asseguren que “ERC assistirà a tots aquells espais de debat on se’ns convidi per debatre sobre Igualada i fer-ho en termes “democràtics i des de la tolerància” i que això fa “totalment incompatible que hi pugui ser Vox”.

Des d’Esquerra Republicana asseguren que “Igualada és una ciutat oberta, integradora i tolerant” i per això “no es poden permetre els discursos d’odi, no hi tenen cabuda i no se’ls ha de permetre cap espai a aquells que ens volen a la presó per la nostra manera de pensar o manllevar els drets que han estat conquerits gràcies a l’esforç i la lluita de molta gent durant molts anys”. Alhora apunten que “històricament hem vist que quan s’ha normalitzat i acceptat l’extrema dreta al panorama polític, tota la societat ha perdut drets i llibertats, no volem tornar a èpoques fosques totalitàries i antidemocràtiques”.

Vergés ha indicat que des d'Esquerra “estem convençuts que tota la resta de formacions polítiques de la ciutat estaran d’acord amb rebutjar sense matisos la presència de partits antidemocràtics a la nostra ciutat”.

Subscriu-te per seguir llegint