Masquefa no té prou metges al seu CAP per atendre les necessitats de la població. O això és el que creu l'Ajuntament, que ha aprovat una moció per reclamar millor dotació al departament de Salut. El servei d’atenció primària del CAP de Masquefa i de l’Equip d’Atenció Pmària (EAP) Martorell Rural es troba en una situació de sobresaturació. "El CAP de Masquefa, des de fa anys i d’una manera agreujada els darrers temps, viu una conjuntura propera al límit pel que fa a personal sanitari i administratiu i recursos disponibles. Avui, el Centre d’Atenció Primària de Masquefa no pot assumir, per la manca de professionals, el pes de tota la tasca d’atenció primària amb la normalitat, rigor, professionalitat i atenció que mereix un servei tant bàsic i essencial com és aquest, ja que actualment estan doblant el rati de consultes", assegura l'Ajuntament en un comunicat.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Masquefa lamenta que "a aquestes deficiències si suma també el fet que les derivacions de pacients a especialistes no es resolen amb un temps prudencial, com tampoc es realitzen les proves mèdiques amb la celeritat que correspondria". I els regidors masquefins afegeixen que la situació està provocada perquè "el sistema sanitari es troba en un estat que tendeix al col·lapse i, aquesta circumstància, com és evident, té conseqüències directes sobre la salut de les persones i implica greus dèficits d’atenció a pacients que esperen trobar diagnòstics, tractaments i solucions a les seves malalties".

"A més de les urgències mèdiques es deriva als pacients al CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària) a Sant Andreu de la Barca, centre que queda molt allunyat del nostre municipi. Tenint en compte que a la població del costat, a Piera, hi ha un centre d’atenció continuada i que el CAP de Masquefa compta amb la infraestructura necessària per oferir el servei de CUAP", que és la reclamació que fan.

Descriu l'acord de l'Ajuntament de Masquefa que "la conjunció de dèficits que presenten actualment el servei d’atenció primària del CAP de Masquefa i de l’EAP Martorell Rural genera precarietat en el servei i està desencadenant un augment de la demora en la prestació del servei públic de salut. Tant és així que, fins i tot, s’han hagut de lamentar i condemnar enèrgicament per part de l’Ajuntament, esperant que no es repeteixin- escenes de veïns queixant-se al propi CAP de Masquefa amb actituds agressives, incíviques i gens educades enfront el personal del CAP".

Finalment, des de l’Ajuntament de Masquefa s’assenyala que "el Departament de Salut no s’ha mostrat prou proactiu, fins al moment, davant d’aquesta situació de precarietat en la prestació del servei de salut a l’EAP Martorell Rural; i, en concret, al CAP de Masquefa. No s’han plantejat solucions des del Departament de Salut, ni tampoc els seus representants tècnics i polítics han actuat per solucionar-ho. De fet, com a antecedent, val a dir que el l’EAP Martorell Rural disposa de places buides de professionals de salut que mai s’han arribat a cobrir per part de la Generalitat".