La restauradora Sara Berzosa explica la recuperació de la mare de deu de la Soledat d'Igualada

Presenta una exposició del procés de recuperació d'una talla de l'escultor Vicenç Villarrúbies que es podrà veure els primers deu dies d'abril

Restauració de la mare de deu de la Soledat, d'Igualada

Restauració de la mare de deu de la Soledat, d'Igualada / Ars Antiqua

Enric Badia

Enric Badia

La restauradora igualadina Sara Berzoza, recentment reconeguda amb el Premi Restaura 2022 de la Generalitat, presenta l'exposició "La restauració de la Mare de Déu de la Soledat" a l'església de la Soledat Sara Berzosa, propietària d'Ars Antiqua, presentarà a l'església de la Soledat d'Igualada el proper 1 d'abril i que es podrà visitar fins el dilluns dia 10.

La conservadora i restauradora ha intervingut en aqueta peça sobretot per retornar.la al seu estat original, tal com va sortir del taller de Villarúbies. Una "desafortunada intervenció" del 1977 (es va repintar) havia malmès l'obra, "una magnífica talla" del segle XX.

En aquesta exposició, que s'inaugurarà el proper dissabte a les 17:30h i, romandrà oberta al públic cada dia, de 9 del matí a 9 del vespre, "es podrà descobrir l'abans i el després del procés de recuperació de la policromia original", segons ha explicat Berzosa, que dirigeix el taller Ars Antiqua.

Berzosa es proposa amb l'exposició fer visible la professió de conservadora i de restauradora, i de com es dur a terme una intervenció com aquesta i amb quins materials.

Sara Berzosa, va estudiar conservació i restauració en l'especialitat de pintura a l'Escola d'Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona i a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Des de 2004 restaura i ofereix formació al seu estudi Ars Antiqua, d'Igualada.

Entre les moltes restauracions efectuades durant vint-i-set anys de professió es poden destacar les intervencions en obres de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, així com la màquina de linotip del seu fons historicoartístic i que es pot visitar al pati Manning del Centre d'estudis i recursos Culturals a Barcelona.