Igualada porta al Centre Cívic Nord i a la Biblioteca dues exposicions de Comerç just

Una de les mostres convida a reflexionar sobre les alternatives al consum habitual

El Centre Cívic Nord

El Centre Cívic Nord / Arxiu R7

Redacció

Comerç Just, el Servei de Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada ha programat dues activitats per fer visible que existeixen alternatives econòmiques diferents al sistema hegemònic. Són alternatives de Comerç Just i Finances Ètiques que fomenten un model econòmic amb salaris i preus dignes; sense treball infantil ni discriminació; amb igualtat de gènere i llibertat d’associació; amb cura del medi ambient; transparent i responsable en els processos de fabricació i comercialització.

Fins el 29 de maig es pot veure al vestíbul del Centre Cívic Nord l’exposició “I tu, què tries? Descobreix les alternatives de consum al teu abast”. L’exposició dóna a conèixer les opcions de consum alternatives al comerç internacional i es centra en dos sectors clau : l’electrònica i el tèxtil, però també proposa alternatives en les finances ètiques o en la producció de cafè.

La Biblioteca Central d’Igualada també se suma a aquesta iniciativa. S’ha habilitat un racó de lectura sobre llibres de Comerç Just que podreu consultar o demanar en préstec durant tot el mes de maig. I, el proper 30 de maig a les 18 hores, a la mateixa Biblioteca Central, es durà a terme una sessió de contacontes a càrrec de Mònica Torra, amb el conte “Haki, la papallona màgica”, un conte a través del qual descobrirem el poder dels petits gests per canviar el món. Descobrirem d’on ve la xocolata, què és el comerç just i una multinacional, el perquè del canvi climàtic o què vol dir l’explotació infantil i què és l’efecte papallona. Activitat gratuïta, a partir de 4 anys.