Es renova la concessió de les parades que hi haurà després de la renovació del mercat de la Masuca

Les persones que hi estiguin interessades tenen temps presentar la seva sol·licitud fins al 24 de juny

Presentació de com serà el futur mercat de la Masuca

Presentació de com serà el futur mercat de la Masuca / MM

Redacció

L'Ajuntament d'Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn i granja del futur mercat "La Masuca" en la seva aposta per crear un mercat de 3a generació. Després de l'aprovació definitiva del projecte i del plec de condicions que regula l'adjudicació d'aquests espais, "s'ha donat inici al procés de licitació després d'analitzar i resoldre les al·legacions i suggeriments presentats", segons han explicat fonts municipals.

L’octubre de 2020 concloïa la determinació del mix comercial del nou mercat. Posteriorment, a maig de 2021, es va presentar l'avantprojecte de la reforma, i al novembre de 2021, es van exposar les condicions de participació en aquest nou mercat. A finals de l’any passat, es van ampliar les concessions actuals fins al març de 2024. I a principis de l’any en curs, va finalitzar la redacció del projecte bàsic que ha donat peu a poder obrir la licitació dels drets d'ús futur.

A partir d'aquest dimecres 24 de maig de 2023, totes les persones interessades disposen d'un termini de 30 dies hàbils per presentar-se a la licitació. Les instruccions i normatives per a la participació es troben disponibles en les publicacions oficials del Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, el tauler d'edictes de la Casa Consistorial i el tauler d'edictes de la seu electrònica (https://www.seu-e.cat/ca/web/igualada).

Des de l’Ajuntament d’Igualada s’està treballant per tal de que els placers que vulguin i puguin continuar, es traslladin al mercat provisional que impulsarà el propi consistori a partir de març de 2024. Aquest mercat provisional serà utilitzat durant les obres de construcció i reforma del mercat actual que, seguint el calendari que estava establert, es preveu que el nou Mercat estigui llest a finals del 2025.

Amb aquesta iniciativa, la ciutat fa un pas més en la consecució d'un mercat d'última generació que promogui la venda de productes de proximitat i producció agrària ecològica, amb els seus beneficis en la salut i el medi ambient. A més, aquesta acció té un impacte positiu en el suport al teixit productiu local, especialment en les petites i mitjanes empreses del municipi i rodalies, així com en el sector primari, que és fonamental per a l'economia del país.

L'Ajuntament d'Igualada reafirma el seu compromís en el desenvolupament i promoció d'un mercat innovador que satisfaci la creixent demanda dels consumidors per a productes frescos, de temporada i de proximitat.