Els Catarres seran el cap de cartell de la Festa Major de Calaf

El grup d'havaneres les Anxovetes, els Reggae per Xics, les Orquestres Montgrins i La Chatta, la Cobla Ciutat de Terrassa i els dj's Ceba i Send0 acabaran de completar la programació musical

Els Catarres en concert

Els Catarres en concert / Aj Calaf

Redacció

La Festa Major de Calaf d'aquest 2023 tindrà lloc de l'1 al 4 de setembre i tindrà un concert del grup Els Catarres el dissabte. D'entre tota la programació, també destaca el concert infantil del grup Reggae per Xics el mateix dissabte 2 de setembre a la tarda. El grup 31 FAM completarà la festa norturna del dissabte.

La banda de música familiar Reggae per Xics, que barreja els ritmes jamaicans amb cançons infantils, proposaran un viatge en vaixell travessant el mar amb la capitana i els seus nets. A partir de les cançons del seu darrer disc “Quaderns de Bitàcola” parlaran del mar, de capitans de vaixells de fusta i de mariners somiadors.

Els Catarres presentaran el seu nou disc “Diamants”, el cinquè de la seva trajectòria després de tres anys de silenci discogràfic. Un retorn molt esperat que marca un canvi artístic i conceptual de la seva música.

Ho faran compartint escenari amb 31 FAM, grup català de música urbana conformat per sis joves que es mouen entre el trap, reggaeton, dancehall i R&B. Considerat un dels grups revelació del 2018, ens presentaran el seu quart disc “Bona fe” publicat aquest 2023.

Finalment, la sessió de dj. Send0 clourà la nit de dissabte, esdevenint un dels fixos del cartell de la Festa Major de Calaf.

Actes culturals i lúdics per a tots els públics

El tret de sortida de tots els actes de Festa Major, serà ja el divendres 1 de setembre de la mà del grup d'havaneres Les Anxovetes. Actuaran a la plaça dels Arbres, després del pregó, portant-nos el seu repertori clàssic i tradicional cantat íntegrament en femení i acompanyat d'una bona guitarra i contrabaix. El talent local posarà punt i final a la primera nit de festa de la mà del discjòquei calafí, Ceba dj.

D'altra banda, la Festa Major de Calaf comptarà amb tres orquestres i cobles de màxim renom: La Montgrins, La Chatta i la Ciutat de Terrassa. La Cobla Orquestra Montgrins, la més antiga en actiu i una de les més prestigioses de Catalunya, actuarà el dilluns 4 de setembre a les 18 h a la plaça Barcelona 92; on també ho farà, el diumenge 3 a les 19 h, l'Orquestra La Chatta, que oferirà una tarda de ball variat a ritme de Zarzuela, òpera musical i cançó popular catalana. Finalment, a la mateixa ubicació, la Cobla Ciutat de Terrassa serà qui oferirà un complet repertori de sardanes el dilluns 4 a les 12h del migdia.

Els petits de casa també tindran el seu matí per gaudir de la plaça amb una instal·lació de jocs de fusta de la companyia Tombs Creatius: Colors de monstre. El diumenge 3 de setembre a partir de les 11 h, la plaça s'omplirà d'aquests jocs que combinaran art i artesania i permetran traslladar als infants a un món imaginari que a l'hora de jugar, fa somiar.

Finalment, a falta de concretar la resta d'activitats de la programació protagonitzades per les entitats associatives, culturals, i esportives, Calaf s'acomiadarà de la Festa Major el dilluns 4 de setembre a les 21.30 h amb el Castell de Focs.