Turisme de la Diputació dona a conèixer espais de l'Anoia i el Bages

L’ens provincial i els consells organitzen activitats durant tots els caps de setmana de juny

Calaf tindrà una sortida amb bicicleta de muntanya elèctrica

Calaf tindrà una sortida amb bicicleta de muntanya elèctrica / DIBA

Enric Badia

Enric Badia

El programa turístic Festival Paisatges Barcelona programa un mes de juny amb activitats tots els caps de setmana a l’Anoia, el Bages, el Moianès i Osona. Són propostes que combinen turisme i gastronomia. 

Cada cap de setmana hi ha un mínim de tres activitats. Entre moltes altres hi ha una sortida amb bicicleta de muntanya elèctrica per l’entorn de Calaf, o un joc de descoberta i coneixement per Mura, o una descoberta de la pagesia de l’entorn de Montserrat des del Bruc, o un matí de plantes oblidades des de Jorba o una excursió per la mina de l’Estany amb tast final d’embotits, o passejar per la sempre agradable Séquia de Manresa, en aquest cas iniciada des de Sallent. 

La cita, que tindrà lloc tots els caps de setmana del 3 al 25 de juny, oferirà activitats guiades per empreses locals que permetran descobrir els paisatges de primavera de les comarques que integren la marca turística de Paisatges Barcelona.

Activitats a peu, amb bicicleta, ioga, visites culturals, jocs i tastos de productes locals i de vins… l’oferta, pensada per a tots els públics, permetrà descobrir un entorn natural i cultural molt a prop de casa.

El programa concret de les visites es pot trobar accedint al blog de «Barcelona és molt més» de la Diputació de Barcelona, on hi ha la informació de cada visita i com contactar-hi.

[object Object]

La Diputació de Barcelona iniciarà la setmana vinent les obres de construcció de l’itinerari de vianants a la carretera BV-1031, que enllaça de nord a sud Òdena i Igualada.

L’actuació connecta la Via Verda d’Igualada al PK 18,630 amb el camí situat al PK 18,490 al marge esquerre de la carretera on hi ha prevista la futura ampliació de la Via Verda per part de l’Ajuntament d’Igualada. 

L’actuació s’aprofita per millorar i condicionar aquest tram de la carretera que ara presenta certes deficiències de traçat.

El nou itinerari de connexió, amb una longitud de 150 metres, permetrà més seguretat i comoditat per als vianants.

L’obra que es farà compta amb un pressupost de 484.170,89 euros i un termini d’execució de cinc mesos.