El govern municipal de Junts per Calaf - Acord Municipal ha decidit suspendre el projecte de la futura Biblioteca 1 d’Octubre, deixar-lo per fer-lo més endavant. L’alcaldessa de Calaf, Montserrat Mases. ha explicat que «ara prioritzem avançar en la construcció de la Residència per a la Gent Gran».

Aquesta setmana s’han reprès les obres preliminars per a un i altre projectes. Pel que fa la futura biblioteca, s’han continuat les obres d’enderrocament de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil que es van haver d’aturar a començaments de juny, tot just començar-les. En el seu solar s’hi havia d’edificar la futura biblioteca municipal.

El cos dels Agents Rurals en va ordenar la paral·lització immediata perquè hi havia nius de l’espècie falciot negre, una au protegida, en un punt de la teulada. L’Ajuntament va haver d’aturar l’enderrocament mentre durés l’època de nidificació. Un cop acabat aquest període, el govern municipal va informar que ja havia obtingut els permisos del Departament per prosseguir en l’enderroc.

Pel que fa la futura Residència per a la Gent Gran, Plataforma de Serveis Integrals, els treball preliminars que s’han iniciat aquesta setmana, també, consisteixen en el trasllat de l’estació transformadora existent perquè, segons el projecte constructiu, ha de quedar desplaçat uns metres.

La futura biblioteca municipal de Calaf es va presentar a finals de març, per part dels serveis tècnics de la Diputació de Barcelona i l’equip d’arquitectes que van guanyar el concurs. Té un cost aproximat de 3 milions d’euros i compta amb una subvenció de la Generalitat d’1,085 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament ja n’ha rebut 517.000 euros. L’obra hauria d’estar acabada l’any 2025.

Ja durant la campanya electoral, en la presentació del programa de govern, la candidata de JxC-AM va afirmar que la seva prioritat, en cas de guanyar, seria la residència. Ara, un cop a l’alcaldia, Montserrat Mases ha confirmat que «primer, prioritzarem i avancem en la residència. Un cop en tinguem el tema tancat, ja abordarem la construcció de la biblioteca».