La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) ha triat els nous membres de la junta per al nou mandat. Continuarà presidida per l'alcalde d'Igualda, Marc Castells. Al seu costat hi ha dues vicepresidències, una per a l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, una segona per a l’alcalde de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez, i la tercera per a l’alcaldessa de Jorba, Pilar Queralt.

En la seva intervenció com a nou president, l’alcalde d’Igualada va exposar els principals eixos de treball de la MICOD per als propers anys: el desenvolupament dels polígons industrials previstos al PDUAECO, accions per reaprofitar les aigües freàtiques, la neteja i recuperació del riu Anoia, i la creació de la Via Blava de la Riera de Castellolí, entre d’altres.

Els darrers quatre anys la MICOD ha rebut recursos de la Diputació de Barcelona que li han permès tirar endavant projectes de digitalització del comerç i de suport a l’àmbit industrial, entre d’altres. En aquest proper mandat es preveu obtenir nous recursos per continuar impulsant projectes clau per al territori, donant prioritat a les accions que recull el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de la Conca d’Òdena, aprovat l’any passat, en els àmbits de territori, cohesió social i qualitat de vida i que van alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 per tal de garantir un futur més sostenible des de l’àmbit de la Conca d’Òdena.

La Mancomunitat es dedica a prestar serveis a la ciutadania de manera coordinada en matèries com la formació i la inserció laboral, la igualtat de gènere, el suport al comerç local, la captació d’inversions i nova indústria, i la creació i manteniment de parcs fluvials, a més de donar serveis mancomunats com ara la recollida d’animals domèstics o la retirada de vehicles abandonats, entre d’altres.

Està formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer el 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren.