Veïns d’Igualada van sortir ahir al carrer per demanar l’alto el foc a Gaza, en el conflicte que manté Israel amb Palestina i el govern de Hamàs, i que s'obrin els corredors humanitaris. El col·lectiu pro-Palestina que ha convocat la concentració es mostra alarmat per la barbaritat dels fets. “Estan fent saltar pels aires els drets humans de Nacions Unides, els compromisos de després de la Segona Guerra Mundial. La concentració s’ha celebrat aquest diumenge a la plaça de Cal Font d’Igualada, a dos quarts de sis, amb un centenar llarg de persones.

Els concentrats, que fonamentalment veïns d’Igualada, denuncien que les accions bèl·liques dels israelians no respecten “ni escoles, ni Hospitals, ni centres de refugi de la població civil, i asseguren que caldria aturar aquests atacs per "per una qüestió del respecte dels drets humans més elementals i d’emergència" i afirmen que "la complicitat d’occident pot fer saltar pels aires la mateixa humanitat”. És per això que els manifestants s’han concentrat a la plaça de Cal Font, sota l’eslògan "Aturem el genocidi", exigint l’alto el foc i l’obertura de corredors humanitaris per facilitar l’entrada d’aliments, medicines i tota mena de suport que necessita la població civil “encerclada entre murs en un escenari de destrucció material, però -sobretot- humana, amb un nombre de víctimes de civils morts i ferits, principalment infants, dones i ancians, que sobrepassen les desenes de milers”. En aquest sentit, l’activista Maribel Nogué Felip explica que "no es tracta d’una qüestió àrab sinó de tota la humanitat". Durant l’acte s’ha realitzat una performance per reivindicar les víctimes del conflicte i s’han passejat nens i nenes joves àrabs, però també catalans, entre els cossos simulats, tot lluint una bandera de Palestina.

Aquesta concentració té com a antecedent una altra manifestació que es va convocar el 15 d’octubre per recollir material per al Marroc després del terratrèmol que va patir. En aquest sentit, l’activista Maribel Nogué, ha explicat que “darrere hi ha l’Abdelà, un noi que tenia família que va anar al Marroc per portar material i ajudar amb la causa i va decidir que aquí a Igualada també es podria ajudar”. El motiu de les dues concentracions, és que la gent d’Igualada i que no pot participar en les concentracions d’Igualada, pugui “canalitzar la seva solidaritat”, explica Nogué. A més, es mostra orgullosa que hagin sigut els veïns i veïnes qui hagin assumit aquest rol.

El clam que s’ha pogut escoltar més a la plaça de Cal Font ha estat que “amb diferents idiomes parlem amb un sol cor”.