L'igualadí Joan Carol va morir aquest divendres als 69 anys de forma sobtada. El fundador de la botiga Pèl i Ploma d'Igualada era una persona molt coneguda a la ciutat i s'han pogut llegir nombroses mostres de condol a les xarxes socials. Una la de l'alcalde, Marc Castells: "No tinc paraules per descriure tanta tristor. Se n'ha anat un gran igualadí, Joan Carol. Un home extraordinari, vital, rialler, sempre hi era quan se'l necessitava. Una abraçada immensa a l'Hermínia, a la família i a tots els seus moltíssims amics que ja el trobem a faltar".

El bon humor i la vitalitat eren els trets principals del caràcter d’aquest emprenedor igualadí que va deixar empremta a la ciutat amb l’emblemàtic Pèl i Ploma, un establiment situat al carrer Santa Caterina, especialitzat en belles arts, que va crear juntament amb el pintor Pere Noguera a finals dels 70. L’any passat, després de 43 anys al capdavant, Noguera i Carol van passar el relleu de l’establiment a Mar Juanmartí.

Una de les coses que més li agradava era la gastronomia, una passió que el va portar l’any 2010 a impulsar amb el cuiner Josep Maria Luque el club gastronòmic "8 cadires". Es tracta d’un espai acollidor situat al carrer de la Soledat, amb un aforament limitat, com indica el seu nom, i que ràpidament es va convertir en un referent gastronòmic. Una d’aquelles icòniques vuit cadires ara ha quedat buida.

La cerimònia religiosa de comiat tindrà lloc aquest diumenge a les 10 del matí a la Basílica de Santa Maria d’Igualada.