Una trobada de gegants recordarà els 120 anys del naixement del Bisbalet a Igualada

La festa gegantera reunirà diferents colles de la comarca el pròxim 29 de juny

Festa gegantera a Igualada

Festa gegantera a Igualada / Ana Suàrez/Arxiu

Redacció

La ciutat d'Igualada acull el pròxim 29 de juny la Trobada de Gegants, que enguany arriba a l'edició número XXII. Els organitzadors de la festa han anunciat la trobada a la plaça dels Porcs, del barri de Santa Caterina, Carme i Travessies d'Igualada, a partir de 2/ de 6 de la tarda. La trobada és organitzada per Bisbalet Igualada, amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada.

Les Jornades Jaume Bisbal, que se celebren en el marc de la XXIIa Trobada de Gegants, commemoren el 120è aniversari del naixement de Jaume Bisbal, conegut com "el Bisbalet". Aquestes jornades ofereixen un programa d'activitats, que s'allargarà fins al 4 de juliol de 2024.

Programa de les Jornades Jaume Bisbal tindran el seu dia central amb la trobada del dia 29 de juny. A les 6 de la tarda hi ha prevista la plantada de les colles geganteres a la Plaça dels Porcs, amb la participació de gegants de diverses localitats. Mitja hora més tard, començarà la cercavila pel centre de la ciutat. Entre altres llocs es visita la plaça del Retir, el carrer Sant Magí i la plaça de l'Ajuntament, on finalitzarà amb una exhibició de balls de lluïment.

I a les 8 del vespre, a la plaça de l'Ajuntament hi ha previst que els gegants facin els balls de lluïment de cada colla. El dijous, 4 de juliol, a les 8 del vespre, hi haurà l'acte de memòria "Jaume Bisbal i la Festa Igualadina del s.XX", que anirà a càrrec de Perejaume Ferrer i Marcel·lí J. Valls. La xerrada tindrà lloc a la seu d'Òmnium Cultural Anoia (al carrer Santa Maria, 12). Aquesta xerrada repassarà la figura de Jaume Bisbal i l'evolució de la festa a Igualada.