Igualada acollirà la primera fira del verd urbà pensada per als ajuntaments

El certamen dura tres dies, els dos primers es dediquen a tècnics i polítics municipals i el tercer és obert a tothom

La zona del Parc Central, un dels espais que Igualada té com a model

La zona del Parc Central, un dels espais que Igualada té com a model / Arxiu particular

Redacció

La ciutat d'Igualada estrenarà el mes d'octubre una fira dedica a les zones verdes en àrees urbanes. La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada estan treballant conjuntament en l’organització de la Fira del Verd Urbà i la Biodiversitat. Aquesta primera edició, que se celebrarà a Igualada del 24 al 26 d’octubre, s’impulsa per potenciar la transformació verda dels espais públics dels municipis, plenament alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible i amb la qualitat de vida i la salut de la ciutadania. Aquella ciutat verda i amable que pregona sovint l'alcalde i diputat de l'ens provincial, Marc Castells, tindrà una fira justament d'un sector que contribueix a aconseguir els seus objectius. La fira està anunciada a l'espai de l'Escorxador, amb entrada gratuïta. Els dies 24 i 25 està dirigida a públic professional i 26, a públic en general.

A la Fira es podrà trobar informació, demostracions i solucions d’àmbits com arboricultura, reg i drenatge, subministrament de plantes, solucions tecnològiques, substrats i encoixinats, control de plagues, productes fitosanitaris i adobs, maquinària, foment de la biodiversitat, murs i terrats verds, bioenginyeria, horts urbans, serveis forestals, educació ambiental, revegetació de talussos i senyalització.

Així doncs, en un mateix espai es reuniran els professionals, les empreses, els responsables polítics i tècnics i les brigades municipals encarregats de la gestió del verd urbà i la biodiversitat. A més a més dels estands professionals, també tindrà lloc un congrés tècnic paral·lel que permetrà aprofundir en alguns temes comuns a les problemàtiques i a les necessitats dels municipis.

Els organitzadors del certamen expliquen que "els espais verds urbans són fonamentals per a la ciutat, ja que aporten valors ecològics essencials. En aquest sentit, proporcionen elements com la naturalitat, la biodiversitat, la complexitat i la connectivitat". I consideren que aquests espais ofereixen valors socioculturals destacats. D’aquesta manera, promouen la salut i el benestar, a més de preservar la bellesa del paisatge urbà i fomentar la cultura local.

La Fira del Verd Urbà d’Igualada agruparà bona part dels temes relacionats amb la gestió municipal del verd urbà i la biodiversitat, i ajudarà a fer que els municipis puguin trobar solucions o idees per a gestionar el seu verd urbà.