L'Ajuntament d'Igualada inverteix gairebé 300.000 euros en millores a les escoles públiques

L'obra de més pressupost és la modernització i adaptació a normativa de la cuina de l’escola Ramon Castelltort

Josep Maria Carpi, regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada

Josep Maria Carpi, regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada / Aj Igualada

Redacció

L'Ajuntament d'Igualada ha invertit més 1.400.000 euros en els últims 12 mesos en les actuacions en centres escolars que requerien intervencions de modernització o bé necessitaven tenir instal·lacions de climatització. També s'ha invertit en il·luminació, la substitució de tancaments o la modernització d’instal·lacions. El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Maria Carpi, ha detallat que els centres necessiten inversions “per tal d’adequar i millorar les instal·lacions de les nostres escoles.

Aquest any, el govern ha optat per dur a terme una aposta gran i necessària com és la renovació i modernització de la cuina de l’Escola Ramon Castelltort. Una intervenció necessària, ha explicat Carpi, i que “ens permetrà dotar a l’escola d’un millor servei de menjador, amb una instal·lació adequada, adaptada a totes les normatives i amb maquinària nova”. La inversió en l’obra, modernització i adequació de la cuina és de 270.000 euros.

Aquesta actuació que té un termini d’execució de dos mesos reformarà les instal·lacions, els sistemes de subministrament i s’instal·larà una campana extractora dotada amb sistema d'extinció automàtic. A banda, es farà una nova instal·lació d'aigua i sanejament, una nova instal·lació elèctrica i instal·lació de nou conducte per la sortida de fums. També es renovaran els equipaments de cuina tant de preparació, conservació, cocció i neteja.

En aquesta millora també es faran tots els treballs per adequar la instal·lació a totes les normatives vigents amb la incorporació de tots els elements de seguretat contra incendis necessaris (sirena, polsadors, escomesa o extintors). A banda, s’actuarà en les diferents sortides i escales. La inversió més important amb la construcció d’una escala d’emergència.

Carpi ha explicat que les obres ja s’han iniciat i finalitzaran al setembre. Des de l’Ajuntament ja s’ha previst la contractació d’un servei de càtering de línia calenta per oferir el servei de menjador les primeres setmanes de curs en cas que l’obra no estigui finalitzada al 100%.

Canvi i impermeabilització del sostre de l’Emili Vallès

El regidor també ha avançat que aquest estiu es farà una altra actuació necessària, en aquest cas a l’Escola Emili Vallès, on es canviarà una part del sostre que degut a la humitat estava malmès. L’actuació impermeabilitzarà i canviarà aquesta zona afectada del sostre d’un dels extrems de l’escola. Es una actuació que ara s’està acabant de projectar i que s’iniciarà el proper mes. La millora suposa una inversió prevista de 25.000 euros.

Carpi ha recordat doncs, que un any més l’Ajuntament d’Igualada fa els deures durant l’estiu invertint en millores dels centres públics “aquest any amb una inversió total de gairebé 300.000 euros per seguir millorant les instal·lacions com portem fent des de fa més de 12 anys. Són actuacions importants que suposen un canvi substancial en el dia a dia d’aquests centres”.