L'Alzheimer Race d'Igualada tindrà un circuit urbà i estrenarà el pas pel pont a la ronda sud

La caminada solidària, que reuneix prop d'un miler de persones, obre inscripcions i se celebra el 22 de setembre

Presentació de l'Alzheimer Race

Presentació de l'Alzheimer Race / Aj Igualada

Redacció

L’Alzheimer Race, la cursa i caminada solidària a favor dels afectats per aquesta malaltia i les seves famílies, engaga motors. La cita és el pròxim 22 de setembre. La cursa està organitzada conjuntament per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. Les inscripcions es poden fer-les pàgines www.cssi.cat/alzheimerrace , www.afada.cat i www.facebook.com/alzheimerrace. Els fons recaptats per les inscripcions i patrocinadors es destinaran a l’AFADA. L’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones.

Aquest any 2024 l’Alzheimer Race tindrà un format i recorregut semblant al de les primeres edicions, amb la sortida i arribada de corredors/es i caminants a la plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi. El recorregut passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, continuant per l’Avinguda Gaudí i la part inicial del Parc Fluvial del riu Anoia. La part final del recorregut de caminants i corredors passarà pel nou pont de la carretera que connecta Igualada amb la Ronda Sud. El recorregut, d’uns 5 km, finalitzarà a la plaça de la Masuca.

Les inscripcions tenen un preu base de 12 euros per les persones corredores, les quals han de tenir un mínim de 12 anys, i també de 12 euros per als caminants majors de 12 anys. Són gratuïtes pels caminants d’entre 0 i 11 anys que no vulguin samarreta, i tenen un preu de 8 euros per als caminants d’entre 6 i 11 anys que vulguin una samarreta tècnica Tuga amb el logo de la cursa. L'organització preveu que tots els inscrits rebin un lot d’obsequis, i totes les persones majors de 12 anys rebin la samarreta tècnica, així com les d’entre 6 i 11 anys que ho hagin seleccionat. Si les inscripcions es fan abans del 27 d'agost, l'organització garanteix que hi haurà totes les talles disponibles.

També s'ha contemplat la possibilitat que aquelles persones que no disposin de connexió a Internet podran fer les inscripcions presencialment a l’Hospital de Dia Sant Jordi de dilluns a divendres del mes de juliol de 9 a 13 hores.

El lliurament de les bosses, samarretes i dorsals dels corredors i caminants es farà els dies 18 i 19 de setembre a l’Hospital de dia Sant Jordi, en horari de 3 a 6 de la tarda. Així, qui vulgui podrà lluir la samarreta de l'any a la cursa. Qui no hagi pogut recollir-ho abans de la cursa, ho podrà recollir tot el matí del dia 22 de setembre a partir de les 8:30 a l’Hospital de Dia Sant Jordi. A les 9 del matí del dia 22 hi haurà un escalfament coreografiat. Hi haurà servei de guarda-roba i es lliurarà avituallament a l’arribada. La sortida de la cursa serà a les 9:30 del matí i la de la caminada uns minuts més tard. De 10:30 a 11:00 està previst fer l’entrega de premis a les persones millors classificades de cada categoria. També es faran sortejos de regals.

La cursa està oberta a la participació d’entitats i empreses col·laboradores que realitzin aportacions econòmiques i/o donacions materials, i que poden fer-ho trucant al 93 8068188.

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI, l’AFADA i altres entitats, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada l'any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alzheimer altres demències i als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint les necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la mateixa malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats dels malalts sinó també als cuidadors i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dona servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.