Hostaleria

El restaurant Rovell de l’Ou d'Igualada tanca després que una inspecció hi trobés problemes d'higiene

Una inspecció dels tècnics municipals de salut detecta dèficit i li reclama al restaurador un informe de control de plagues i un altre conforme no hi ha risc sanitari

El cuiner explica que se sent perseguit i que tanca el local acomiadant els treballadors que hi tenia

El Rovell de l'Ou d'Igualada

El Rovell de l'Ou d'Igualada / Arxiu

Miti Vendrell

Igualada

El restaurant El Rovell de l’Ou d’Igualada, al centre de la ciutat, ha tancat portes després de 17 anys en funcionament. L’Ajuntament n’ha decretat el tancament cautelar arran d’un expedient dels tècnics municipals de Sanitat i Salut Pública, que justifica la mesura per deficiències sanitàries detectades durant una inspecció. El restaurador, en canvi, nega que hi tingui problemes i afirma que es tracta d’una decisió dirigida i sense fonament, que el deixa sense opció de continuïtat.

Segons el comunicat difós pel consistori, la inspecció sanitària es va iniciar el dia 1 de juliol a partir de la denúncia d’un client, i va posar al descobert “irregularitats en neteja, desinfecció i conservació d’aliments que suposaven un risc per a la salut pública”. L’Ajuntament va exigir una neteja integral, un informe tècnic de desinfecció i un certificat de control de plagues per poder reprendre l’activitat. En una segona visita, el 3 de juliol, els inspectors van concloure que no s’havien fet les actuacions requerides, i es va mantenir el tancament cautelar. El local té altres dèficits relacionats amb les condicions de terra, parets i equips, però els tècnics no van creure que fossin determinants per haver de tancar si es feien les de desparatizació i higiene.

El propietari, Domi Vázquez, assegura que no ha rebut cap denúncia i que la decisió del govern local es va executar "sense marge de maniobra". En declaracions a aquest diari, explica que la policia ja era al local abans fins i tot de signar l’acta de Sanitat (amb la petició del tancament cautelar), i considera que l’actuació es va fer “amb mala intenció”. També assegura que, al llarg del 17 anys ha rebut moltes inspeccions (15 inspeccions en 17 anys), la penúltima de les quals —diu— va acabar amb una valoració positiva i la promesa que no tornarien “en quatre anys”.

Vázquez qüestiona per què se l’ha inspeccionat reiteradament mentre, segons ell, altres establiments fa dècades que no reben controls sanitaris. També suggereix que el tancament podria estar vinculat amb una possible venda de l’edifici on hi ha el restaurant. El restaurador assegura que hi hauria hagut persones interessades a adquirir el local i que ell tenia un contracte de lloguer vigent amb vuit anys per davant, que li donava dret preferent de compra. “No els interesso”, apunta. L'Ajuntament ha insistit aquest dissabte que no hi havia un ordre de tancament per deixar l'activitat, sinó un tancament cautelar perquè es prenguessin mesures d'higiene i per al control de plagues.

En una resposta pública a les xarxes socials, el restaurador ha afirmat: “Aquí teniu les portes obertes del meu restaurant per a qui vulgui entrar a veure la cuina i el magatzem. Ho podeu comprovar, el que diuen no és cert. Fa anys que tenen alguna cosa en contra meu, per la raó que sigui, però no em quedaré callat com he fet fins ara i arribaré fins on calgui. Ja sé que contra els polítics no s’hi pot lluitar, però jo defensaré la meva veritat.” Sobre la denúncia, afegeix: “M’hauria d’haver arribat una carta sobre la denúncia, però no ha arribat.”

El cas ha generat reaccions entre clients i altres restauradors, que lamenten la desaparició d’un establiment consolidat al centre de la ciutat. El Rovell de l’Ou havia esdevingut un clàssic del panorama gastronòmic local.

Tracking Pixel Contents