L'alcalde de Sallent, David Saldoni, és des de principi d'any el nou president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), en substitució de Miquel Buch. Saldoni va ser elegit en una assemblea que l'entitat municipalista va celebrar a l'Auditori Valentí Fuster de Cardona, amb presència del president del Parlament, Roger Torrent, i de nombrosos alcaldes.

La de Saldoni era l'única candidatura que optava a la reelecció i va obtenir el suport del 96,4 % dels vots, que li donen la presidència fins a la propera convocatòria que, a tot estirar, serà a final del 2019. Fins ara n'era vicepresident i cap de la comissió sectorial de Benestar Social i Participació.

El nou president de l'ACM ha reivindicat el paper del municipalisme en el procés que viu Catalunya i ha mostrat la seva voluntat d'enfortir la col·laboració entre ajuntaments, i fer de l'entitat «el corcó» del municipalisme davant les institucions. Saldoni, que és alcalde de Sallent des del 2011, va agafar el timó de l'ACM amb una candidatura continuista i pràcticament amb la mateixa executiva que ja hi havia, de la qual formen part Montse Badia, alcaldessa de Castellbell i el Vilar, i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch.