Un exalcalde de Manresa, Josep Camprubí; un alcalde actual del Bages, Cristòfol Gimeno; i un exdirector de Caixa Manresa, Manel Rosell. Són tres dels deu bagencs que aquesta tardor han hagut d'acudir al macrojudici pels increments de sous a la cúpula de Catalunya Caixa (CX), en què han hagut de declarar com a acusats. En total, l'Audiència de Barcelona ha jutjat 41 acusats, la gran majoria membres de l'antic consell d'administració de CX que va aprovar els augments, entre els quals els bagencs que provenien de l'extinta Caixa Manresa.

Un dels principals acusats és un altre bagenc, Adolf Todó (exdirector general de CX), que va ser un dels dos beneficiaris dels increments salarials, juntament amb l'exdirectiu manresà Jaume Masana. Todó i l'expresident de CX, Narcís Serra, s'enfronten a una petició de tres anys de presó per part de la fiscalia (que va rebaixar la sol·licitud inicial de quatre anys). La resta de consellers processats s'enfronten a penes inferiors als dos anys. El cas ha quedat vist per a sentència.

Durant el judici, Narcís Serra i Adolf Todó van assegurar que els augments salarials van ser «perfectament legals» i que no van causar en cap cas un «perjudici econòmic» a l'entitat financera. També van constatar que els increments van ser validats pel Banc d'Espanya. Pel que fa als consellers bagencs acusats, van defensar-se amb tres arguments: la confiança que tenien en la presidència i la direcció de CX, l'alta transparència que asseguren que hi havia a la caixa i el seu convenciment que actuaven pel benefici de l'entitat.

La fiscalia, però, va xifrar el perjudici econòmic en 439.000 euros el perjudici econòmica dels acords que van validar els increments, que es van prendre en plena crisi econòmica. Segons va assegurar el fiscal en les seves conclusions definitives, Todó i Serra «es van posar d'acord per apujar el sou contra vent i marea» en un moment de «crisi extraordinària» i «pràctica insolvència de l'entitat», que es va acabar extingint pocs mesos després, i va acabar a mans del BBVA.