Visitarà el papa Francesc Manresa el 2022 coincidint amb els 500 anys de l'estada de Sant Ignasi a la ciutat?. És una incògnita. O un secret d'estat. De l'estat del Vaticà com a mínim. El Papa és jesuïta, orde que va fundar Sant Ignasi.

Una delegació de l'Ajuntament de Manresa encapçalada pel llavors alcalde Valentí Junyent i el primer tinent d'alcalde Marc Aloy, va visitar el pontífex el juny passat El van convidar a visitar la ciutat, i segons la pròpia delegació, el Papa va deixar la porta oberta a fer-ho. La de Manresa va ser la primera delegació estrangera que va rebre després del primer impacte de la pandèmia a Itàlia.

A la invitació de l'Ajuntament de Manresa s'hi ha d'afegir la de la Conferència Episcopal Espanyola, la de la Companyia de Jesús, la dels presidents de Galícia i Euskadi i, encara que no s'ha confirmat oficialment, la del president del govern espanyol i la casa reial.

Més recentment, en una entrevista a la revista Il Mio Papa, el pontífex va expressar obertament el seu desig de visitar Manresa el 2022.