Els turistes han arribat cansats després d'un viatge des de Tailàndia d'unes 34 hores, segons han explicat en declaracions a TV-3 recollides per Europa Press. Una de les turistes ha assenyalat que a Bangkok han estat "ben atesos" i que el Govern tailandès els ha facilitat allotjament. "La cosa ha anat bastant ràpida i bastant bé", ha dit.

Uns 140 turistes van arribar ahir a la nit a Espanya en el primer avió de l'Exèrcit de l'Aire que els va recollir en la base militar d'Utapao, a la capital tailandesa, que està suplint els serveis dels aeroports civils de Suvarnabhumi i Don Muang després de quedar aquests bloquejats per les protestes, segons han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació.

El segon avió de turistes espanyols que havien quedat bloquejats a Bangkok per les protestes antigovernamentals ha aterrat a primera hora d'aquest matí amb 174 persones a bord en la base de Torrejón de Ardoz (Madrid).

Encara queda un avió més, noliejat pel Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació i pertanyent a la companyia Iberworld, que portarà de tornada a Espanya unes 300 persones.

Algunes fonts han xifrat en uns 600 el nombre d'espanyols que aquests dies van quedar bloquejats al país asiàtic, entre els quals hi ha catalans, per les protestes antigovernamentals. La diplomàcia espanyola ha decidit que tornin a Espanya primer les persones a les quals urgia més la seva tornada per motius de salut. L'ordre de tornada de la resta s'ha establert en funció de l'antiguitat de la seva data prevista de tornada.