05 de desembre de 2008
05.12.2008
Manifest

Clam d'empresaris i polítics a favor de la remodelació i acceleració de la C-26

05.12.2008 | 18:37

Empresaris, responsables municipals, autoritats comarcals i polítics del Berguedà, del Solsonès i del Ripollès han signat aquest divendres un manifest que reclama de les administracions autonòmica i central més celeritat en les obres de millora de la C-26. El text, aprovat aquest divendres en una reunió celebrada a la delegació del Berguedà de la Cambra de Comerç de Barcelona, reclama també que s'emprenguin els estudis necessaris per a la remodelació de la totalitat de la via, amb la finalitat que la carretera tingui unes característiques homogènies i en aquest sentit, la petició fa extensiva aquesta demanda a l'eix Lleida - Figueres.

Fa mesos que les cambres de comerç de Solsona, Berguedà i la territorial de Girona treballen en la promoció de la millora de l'eix Lleida - Figueres. És una demanda de fa temps en la qual s'hi ha bolcat especialment en els últims mesos i que, amb el pas del temps, han aconseguit ara la complicitat dels alcaldes de les capitals de comarca i dels presidents comarcals del Solsonès, Berguedà i Ripollès. Aquest tram central de l'eix és el que afecta la carretera C-26, entre Basella i Olot. Aquesta via, més la N-260, entre Olot i Figueres, i la C-14, de Basella a Artesa, més un tram últim de carretera fins a Lleida, confegeixen l'eix Lleida-Figueres.

A la trobada feta aquest divendres a la seu de la delegació del Berguedà, amb la presència dels alcaldes de Ripoll, Berga i Solsona, i els responsables dels consells comarcals del Berguedà, Solsonès i Ripollès, més els membres de les cambres del Berguedà, Solsonès i la territorial de Girona, s'ha coincidit amb valorar la necessitat d'accelerar les obres de millora que s'estan executant entre Solsona i Ripoll.

En l'actualitat, el tram entre Navès (Solsonès) i Montmajor s'iniciaran en el 2009 amb un pressupost de 20 milions d'euros ja que la redacció del projecte constructiu va ser adjudicada el passat mes de juny. Del tram Montmajor - Berga, el mes de maig va ser adjudicat l'estudi informatiu i durant el 2009 podria ser adjudicades les obres. Es troba més endarrerit el procés per a executar les obres entre Berga i Borredà i Borredà i Ripoll.

A la reunió, a banda de l'aprovació del manifest, s'ha concretat que el dia 12 es farà una primera reunió amb els diputats adscrits de cada comarca per presentar-los aquest document i demanar-los suport en la iniciativa. També està previst sol·licitar amb el director general de Carreteres i més endavant amb el conseller del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat (DPTOP), Joaquim Nadal.

Mentrestant, els promotors del manifest buscaran més complicitats en el territori, tot demanat suport als alcaldes de la resta de municipis de les tres comarques i d'entitats i associacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema