En una entrevista a l'ACN, Baijet ha aposat perquè Sitges sigui atractiva al món per la manera que tenen d'entendre com es fa una ciutat, generant economia en l'art i la creativitat com a valors d'atracció turística. 'No necessitem milers de turistes sinó pocs i de qualitat, que trobin en el municipi un entorn atractiu de respecte a aquest projecte', ha precisat l'alcalde de Sitges. En opinió de Baijet, Sitges té 'la magnitud i la marca' per assolir aquest objectiu.

L'alcalde de Sitges ha assegurat que el municipi vol turistes amb 'qualitat humana, no econòmica' que gaudeixin de la ciutat. 'No som una destinació de turista de masses, no ho hem estat mai', ha matisat Baijet. Per ell, les places hoteleres al municipi no són excessives i tan sols reformant uns quants hotels més es poden assumir els turistes en vistes al segle XXI.

Al seu entendre, les ciutats del segle XXI han de ser autosuficients energèticament. Per aquest motiu, Baijet ha explicat que Sitges està fent un estudi perquè aquesta possibilitat 'és viable' però ha precisat que és evident que suposa un cost i unes complicacions tècniques.

'No podem aconseguir que tot el municipi esdevingui un espai saludable, sense contaminació i respectuós amb el seu entorn natural però sí que això passi a l'entorn històric', ha dit Baijet, una possibilitat que es planteja en vistes al 2030.

Aquest espai sense contaminació se situaria entre l'itinerari paisatgístic dels Balmins que vorejaria la costa sitgetana i el passeig interior que l'equip de govern vol construir des de l'Aiguadorç fins al Terramar una vegada s'elimini la barrera que suposa el pas del tren pel centre del municipi.

'Entre aquests dos eixos volem generar una dinàmica sense cotxes, un espai d'emissions zero i ambientalment saludable', ha determinat Jordi Baijet.

Com a desig pel futur, Jordi Baijet ha demanat veure realitzats els projectes que situarien Sitges com un espai amb molta qualitat social i humana, una ciutat pensada amb un model econòmic, social i ambiental que perduri amb els anys.

'Quan acabéssim el mandat, m'agradaria que s'entengués que hem adaptat el poble a continuar defensant la pròpia personalitat i identitat però que està ben situat per afrontar els valors del segle XXI, com l'humanisme econòmic i la sostenibilitat ambiental', ha afirmat l'alcalde de Sitges.

El futur espai de la Mediterrània

Durant aquesta legislatura, l'alcalde de Sitges ha explicat que estan treballant perquè Sitges, que ha estat un referent en l'àmbit de la cultura, l'art i el turisme, continuï conservant la seva identitat amb els nous valors que requereix el segle XXI. Així, ha iniciat la construcció de l'espai de la Mediterrània, ubicat al nucli històric.

El projecte de vol agrupar les fundacions d'art i activitats culturals per generar una dinàmica ciutadana i d'atracció turística a un termini d'uns vuit anys.

L'habitatge, un problema per Sitges

L'alcalde de Sitges reconeix que l'elevat cost de l'habitatge és 'un problema' pel municipi però assegura que 'ni pretenen ni poden' abaixar el preu del mercat. Tot i així, ha matisat que intenten que la gent que vol viure a Sitges tingui aquesta possibilitat. Per això, l'equip de govern ha aprovat el Pla d'Habitatge que posarà a disposició dels ciutadans durant aquesta legislatura 240 habitatges, la majoria lloguer.

'El projecte pel futur és assolir l'objectiu de disposar de més de 1.000 habitatges en aquest règim, però dependrà de les circumstàncies del mercat', ha dit Baijet.

Jordi Baijet ha constatat que aquestes xifres no són suficients per assumir la demanda interna però que, de moment, responen a les possibilitats que tenen. 'Difícilment es podrà assumir la demanada', ha asssegurat l'alcalde.