Tot es posava a punt ahir a La Molina per a la contribució més gran que ha fet mai ningú amb un sol esdeveniment per a la promoció de la Cerdanya. L’estació d’esquí d’Alp acull demà i demà passat una prova de la Copa del Món d’Esquí Alpí femenina, i això va més enllà de tenir a les pistes de La Molina les 80 millors esquiadores del món. Suposa un impacte sobre el terreny i de difusió sense precedents a la comarca.

L’organització calculava ahir que entre tots dos dies unes 20.000 persones passaran per les pistes només per assistir als campionats. Els hotels més pròxims al camp de neu i els d’Alp són plens amb els membres dels 18 equips que donen suport a les esquiadores. També van començar a arribar ahir els més de 100 periodistes acreditats a l’esdeveniment, entre els quals els de canals que segueixen arreu les 36 competicions de la Copa del Món, com ara la televisió alemanya ORF i la d’Àustria ARD. A tots els mitjans de comunicació se’ls lliurarà una carpeta promocional del turisme de la Cerdanya amb tríptics i un CD per tal d’ajudar que la prova reverteixi en el territori.

40 milions d’espectadors

La difusió televisiva és, però, un dels grans al.licients de l’esdeveniment. Televisió de Catalunya, que serà l’encarregada d’emetre el senyal en directe des de les pistes, estima que la prova té una audiència potencial d’uns 40 milions d’espectadors. És la primera vegada que la Copa del Món arriba al Pirineu i això ha creat una expectació afegida en el circuit. Tant dissabte, que es disputa la prova de gegant, com diumenge, que es disputa la d’eslàlom, de tres quarts de dotze a dos quarts de dues del migdia Televisió de Catalunya emetra pel 33 un resum de la primera mànega, i a continuació retransmetrà en directe la segona. Un equip de tècnics de TVC treballava intensament ahir -a sis graus sota zero i contra un vent que va condicionar els entrenaments- per establir tot l’operatiu de les unitats mòbils. Ho feien davant la pista de Font Canaleta, que esdevindrà el punt neuràlgic de la festa. També en aquesta zona de l’estació -on s’ha situat el punt final dels descensos-, un altre equip d’operaris muntava la graderia des d’on es podran se-guir les proves en directe. Tot aquest circ també té la col·laboració de 120 voluntaris de la Copa del Món, coordinats per la mateixa Molina i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

Dispositiu especial de seguretat i trànsit

La celebració de la prova esportiva ha comportat també un reforç de les mesures de seguretat a la Cerdanya, i principalment als accessos a les pistes. Centenars de mossos d’esquadra vigilen les carreteres i cruïlles, així com els hotels de les delegacions. Igualment, han preparat un dispositiu especial de trànsit que crearà un sentit únic de circulació.