El portaveu de Foment del grup català al Congrés, Pere Macias, ha manifestat avui a la ministra del ram, Magdalena Álvarez, que ha comparegut en comissió, el seu rebuig frontal del model de la proposta aeroportuària que ha considerat "un simple maquillatge" del sistema actual.

Macias ha qualificat la compareixença de la ministra com el "certificat de defunció" del model presentat pel Govern el mes de juliol passat, a l'opinar que "és una proposta que no vol canviar res".

Segons el seu parer, "el concepte de xarxa jerarquitzada i centralitzada al segle XXI està mort i enterrat", i Espanya és l'únic país a la UE que té encara un model aeroportuari d'aquestes característiques.

Macias ha reclamat una veritable revisió del model aeroportuari vigent que possibiliti "la gestió individualitzada dels principals aeroports o dels grups d'aeroports d'un territori" i que obri la participació "determinant" de les comunitats autònomes.

Ho ha explicat amb que "si hagués funcionat bé l'actual model, ningú hagués sol·licitat la seva modificació", ni el Parlament de Catalunya hagués sol·licitat la posició majoritària de la Generalitat al Prat.

D'altra banda, el diputat català ha posat de relleu l'"escenificació d'amor tendre entre el PSOE i el PP, que ha atribuït de forma jocosa a la proximitat del Nadal, ja que han mostrat plena coincidència en la defensa d'un model aeroportuari centralitzat, pel que augura pocs canvis en el futur pròxim".

Segons Macias, els diputats socialistes catalans, que a Catalunya defensen un model de gestió aeroportuària idèntic al de CiU, han assistit avui "impàvids a la declaració d'amor centralista entre el PP i PSOE".