La direcció de Sony España va anunciar ahir la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà una reducció de plantilla de 275 treballadors del seu centre de Viladecavalls (Vallès Occidental), on es produeixen televisors LCD, així com la congelació salarial per a la resta dels empleats.

L'anunci va arribar pocs dies després del viatge al Japó realitzat pel president de la Generalitat, José Montilla, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller Huguet, durant el qual es van entrevistar amb responsables de multinacionals com Sony o Nissan.

Durant la roda de premsa per presentar els acords adoptats avui en el Consell Executiu de la Generalitat, Huguet ha assenyalat que en les reunions mantingudes durant el viatge al Japó no es va entrar a parlar de qüestions de tipus laboral i que es va tractar sobre el futur de la planta i la continuïtat de Sony a Catalunya, en aquest sentit ha dit: "no ens sentim enganyats", perquè no es va dir res del tema.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha assenyalat que l'ERO anunciat ahir està totalment "desvinculat" del viatge al Japó perquè eren mesures que l'empresa havia anunciat i negociava per millorar la productivitat de la seva planta a Catalunya.

Serna ha dit que la Generalitat no pot dir encara si l'ERO està o no justificat perquè es va presentar ahir i es necessita la informació de la inspecció de treball, però ha explicat que confia en que la negociació possibiliti que s'acordin mesures el menys traumàtiques possibles, com, per exemple, l'adaptació del calendari laboral al descens del consum.

Portaveus de Sony, han dit a Efe que no poden explicar si la direcció va comunicar o no a la Generalitat la intenció d'acomiadar 275 treballadors durant el viatge al Japó i es remeten a la nota enviada ahir.