18 de desembre de 2008
18.12.2008
Reglament d'Estrangeria

Catalunya executarà les seves competències en feina per a estrangers l'1 de juny

18.12.2008 | 21:15

Catalunya preveu començar a expedir permisos inicials de feina per a estrangers contractats als seus països d'origen a partir de l'1 de juny si, com està previst, el Govern aprova a les pròximes dates el Reial Decret de modificació del Reglament d'Estrangeria, segons ha explicat avui en declaracions a Europa Press, el Secretari per a la Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós.

Aquest Reial Decret, paral·lel a la modificació pendent de la llei d'estrangeria, desenvolupa els estatuts d'autonomia de Catalunya, Comunitat Valenciana i Andalusia, que preveuen la possibilitat que siguin els respectius governs regionals els que, en cooperació amb l'Administració Central, concedeixin els permisos inicials de feina (d'un any de durada) als immigrants contractats en origen.

Actualment, són les delegacions del Govern en les diferents regions els qui tramiten aquests primers permisos de feina i residència pels quals s'autoritza l'estranger a treballar a Espanya però només en l'ocupació per a la qual ha estat contractat inicialment i dins dels límits geogràfics de la província en què se li ha ofert l'ocupació.

"El permís de feina tindrà una durada inferior a cinc anys i podrà limitar-se a un determinat territori, sector o activitat", resa l'article 38.2 de la llei d'estrangeria.

Passat un any, si l'immigrant renova el permís rebrà autorització per canviar de sector professional i de província de residència, adquirint així el dret a la lliure mobilitat pel territori espanyol que tenen tots els ciutadans. Aquests permisos inicials no afecten els treballadors de temporada, subjectes a un règim d'autoritzacions diferent, tal com imposa la llei d'estrangeria.

Amb l'aprovació del Reial Decret, el Govern estarà autoritzant les comunitats autònomes que tinguin reconeguda aquesta competència, a expedir o denegar els permisos de feina mentre que l'Administració central decideix el mateix pel que fa a la residència. D'aquesta manera, seran aquests els governs de les comunitats els que concedeixin els permisos vinculats a una ocupació i un espai geogràfic dins del seu territori, tal com fins ara feia el Govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema