La mesura és pionera i s'inclou dins els pressupostos per a l'any 2009, s'ha aprovat aquest dijous durant el ple ordinari amb el vistiplau dels quatre membres de l'equip de govern. Els pressupostos per al 2009 són austers i inclouen 'una rebaixa substancial' del 12% en el capítol de despeses ordinàries. Pel que fa a inversions, destaca el projecte d'urbanització del sector SUD-3 de la carretera de Cadaqués.

En un moment marcat per l'austeritat econòmica arran de la crisi, l'alcalde del Port de la Selva ha adoptat una mesura pionera per moderar la despesa municipal. Quan la majoria de consistoris congelen el sou d'alcaldes i regidors, Genís Pinart ha decidit abaixar-se el sou en un 50% per 'predicar amb l'exemple'. La mesura suposarà que passi de cobrar 22.000 a 11.000 euros nets anuals.

La retallada de sou de l'alcalde s'inclou dins el document de pressupostos municipals per al 2009. Uns pressupostos austers que recullen una 'rebaixa substancial' del 12% en el capítol d'ordinaris. Així, la despesa ordinària se situa en 2.110.986,70 euros. 'Per poder fer els números, ja que hi ha hagut una davallada de la recaptació per llicències d'obres i plusvàlues, ens hem vist obligats a ajustar la plantilla', ha indicat Pinart.

Aquest ajustament, a més de reflexar-se en el sou d'alcalde, també ha comportat haver de reduir personal. 'Hem reduït la plantilla municipal en quatre persones, però aquestes seran les primeres a ocupar llocs de treball que siguin necessaris de cara a la temporada d'estiu, i estem pendents d'ajuts del Govern per evitar prescindir-ne', ha indicat l'alcalde del Port de la Selva.

'A més, hi ha dos regidors que estaven a temps parcial, que ara perden aquesta condició i cobraran assistència a plens i comissions, i els serveis tècnics els hem reduït a una vegada per setmana o cada quinze dies', ha continuat l'alcalde del Port de la Selva. 'Essent molt escrupolosos arribarem a un estalvi d'uns 300.000 euros en el capítol de despeses de personal i en béns corrents i serveis', ha assenyalat Pinart.

'Entenem que no hi ha cap més sortida, però hem d'invertir en el que es pot pagar i no endeutar-nos més perquè estem en un context que ens demana tenir els peus a terra i ser equilibrats', ha ressaltat Pinart. El document dels pressupostos s'ha aprovat aquest dijous durant el ple municipal amb els vots a favor dels quatre membres del govern. Els regidors de l'oposició hi ha votat en contra.

2 MEUR per al sector SUD-3

Pel que fa a inversions, aquestes pugen a 4.895.940,58 euros. Entre les inversions, destaquen tres projectes importants. El primer, per valor d'1,8 MEUR es refereix a l'arranjament i la reposició d'infraestructures de la zona de l'Arola i el Panoramar.

El segon, del qual l'Agència Catalana de l'Aigua n'assumirà el 50%, fa referència al projecte de reutilització d'aigua regenerada. 'Es preveu crear la xarxa que farà possible que tots els sectors de la població puguin utilitzar aquesta aigua pel rec, bàsicament', ha avançat Pinart, que considera 'molt important' aquesta obra per l'efecte de contenció de la despesa d'aigua i d'integració del medi.

'No obstant això, el que pujarà més diners d'inversió durant el 2009 serà el desenvolupament del sector 3, que és a on en un espai molt curt de temps s'hi han de construir els habitatges de protecció oficial', ha finalitzat l'alcalde del Port de la Selva. En total, s'hi invertiran 2 MEUR.

A més d'aprovar el pressupost, el ple d'aquest dijous també ha servit per especificar a quin projecte es destinaran els 167.000 euros que el municipi rep del fons d'ajudes extraordinàries de l'Estat. El ple ha decidit usar-los per arranjar les voreres del carrer Roqueta i de la plaça Pol Nadal i Mallol.