Bouille ha passat a disposició judicial aquest dimecres després de declarar 48 hores davant de la policia judicial. La dona de l'alcalde, un tinent d'alcalde de l'Ajuntament i dos empresaris acusats de complicitat en el cas, han estat plaçats sota control judicial estricte, segons ha informat el fiscal del tribunal de Perpinyà, Jean Pierre Dreno.

Tots cinc han estat inculpats en el marc d'una investigació judicial oberta arran d'unes operacions financeres suspectes detectades en els comptes bancaris de l'alcalde i de la seva dona, i de la compra per un muntant de 5 milions d'euros de nombroses obres d'art per l'ajuntament la majoria de les quals no havien estat mai exposades.

Segons el fiscal moltes d'aquestes obres d'art que no eren a les sales d'exposicions ni en els museus de la ciutat, 's'han trobat al domicili del senyor i de la senyora Bouille i en uns dipòsits de l'ajuntament dels quals només ell tenia la clau'.

Dreno ha dit que l'alcalde de Sant Cebrià no havia estat capaç de justificar els diversos ingressos en bitllets de 500 euros per un total de 200.000 euros al seu compte bancari. 'El problema és que no tenim explicacions coherents del senyor Bouille sinó que tenim més aviat explicacions mentideres' ha afirmat el fiscal.

Acusat de blanqueig de diners, corrupció passiva, tràfic d'influència i apropiació il?legal d'interessos amb l'agreujant de ser una persona investida d'un mandat electiu públic, sostracció i desviament de béns públics per una persona dipositària de l'autoritat pública o amb càrrec de servei públic, obstrucció a la investigació, suborn de testimonis i falsificació i ús de documents falsificats, Jacques Bouille, s'enfronta a una pena de deu anys de presó i a una multa de 150.000 euros.

D'altra banda Dreno ha dit que les investigacions preliminars i les declaracions dels dos empresaris inculpats han revelat un sistema de corrupció organitzat. La promotora immobiliària, Christiane Guibert-Patural, i el gerent d'una empresa d'electricitat, Eric Hernandez, han confessat haver pagat a l'alcalde per la compra d'obres d'art, un total de 50.000 euros i de 140.000 euros, respectivament, per obtenir a canvis un permís de construir per la primera i mercats d'obres publiques pel segon.

Tot dos han estat inculpats d'un presumpte delicte de corrupció activa, blanqueig de diners i obstrucció a la investigació. La dona de l'alcalde, Marie Antoinette Bouille, i el tinent d'alcalde, Marc Blasco han estat inculpada per complicitat i encobriment, blanqueig de diners, corrupció, desviaments de béns públics i obstrucció a la investigació.